21 Ekim 2024 12:44

Fidan'dan Gülen açıklaması: "Büyünün kalkmış olması lazım"

Fethullah Gülen'in ölümünü doğrulayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülenciler için "Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım. Yol yakınken dönmeyi bilsinler" dedi.

Hakan Fidan | Fotoğraf: Arda Küçükkaya/AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fethullah Gülen'in ölümününün istihbarat kaynakları tarafından doğrulandığını duyurdu. Gülencilere seslenen Fidan, "Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyorum" dedi.

Ukraynalı mevkidaşı Andrii Sybiha ile Ankara'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür" ifadesini kullandı. Bu ölüm haberinin kendilerini "rehavete, gevşemeye itmeyeceğini" söyleyen Fidan, şöyle devam etti: "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür."

"Bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde kendi ülkelerine karşı bir silah olarak kullanıldığını" söyleyen Fidan, şu çağrıda bulundu:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler." (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Kanada savaş gemileri Tayvan Boğazı'ndan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa