21 Ekim 2024 13:54

İmamoğlu: İktidar kazanamaz ama biz kaybedebiliriz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önümüzdeki seçimlere yönelik "Bu seçimi kaybedersek bir tek muhalefet olarak biz kaybederiz. Kendi hatalarımızla, eksiklerimizle, uyuşmazlığımızla kaybederiz." dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir sonraki seçimlere ilişkin “Bu seçimi kazanacak bir iktidar önümüzde yoktur. Bu seçimi kaybedersek bir tek muhalefet olarak biz kaybederiz. Kendi hatalarımızla, eksiklerimizle, uyuşmazlığımızla ya da hazırlıksız olmamızla kaybederiz” dedi.

Ankara’da medya temsilcileriyle buluşan Ekrem İmamoğlu, bir sonraki seçimlere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. İmamoğlu, “Bugün itibarıyla bu seçimi kazanacak bir iktidar önümüzde yoktur. Bu seçimi kaybedersek bir tek muhalefet olarak biz kaybederiz. Kendi hatalarımızla, eksiklerimizle, uyuşmazlığımızla ya da hazırlıksız olmamızla kaybederiz. Bu manada da buna fırsat vermeyecek bir muhalefet yapısını kurmak, toplumsal muhalefeti güçlü bir biçimde bir araya getirmek, çocuklarını dahi, gençlerini dahi Türkiye'nin geleceğini nasıl hazırlayacağını, kalem kalem her konuda izah edecek hale getirecek bir muhalefet duruşu ve ortak aklın hakim olduğu bir ortam bize seçimi kazandırır” dedi.

"SEÇİM STRATEJİSİYSE HİÇ GELMESİN"

Son dönemde başlayan çözüm süreci tartışmaları konusunda ise “Kürt meselesini çoktan çözmeliydik” diyen İmamoğlu, “Tabii ki el sıkışma değerlidir. Ama el sıkışmayı alkışlamak yerine bugüne kadar niçin el sıkışılmadı diye eleştirmek daha doğru olur diye düşünüyorum... Bu bir seçim stratejisi ise, masaya pazarlık unsuru olarak getirilecekse vallahi hiç getirmesinler. Zarar verirler yarın iyi bir dönemin oluşmasına” dedi.

"YAVAŞ İLE YOL ARKADAŞIYIZ"

Cumhurbaşkanı adaylığının sorulması üzerine İmamoğlu, Mansur Yavaş'la yarışmadıklarını ve yol arkadaşı olduklarını söyledi. Adaylığın bir kısım elit ya da birkaç kişinin yön vereceği bir iş olmadığını belirten İmamoğlu, “Günü geldiğinde adaylara milletimiz karar verecek” dedi.
Parlamenter sistem talebinin uzun süredir muhalefette gündeme getirilmemesi dikkat çekiyordu. İmamoğlu bu konuda “Bu sistemle beraber seçime gidildiğinde, bu sistemle seçilecek Cumhurbaşkanı. Ondan sonra bu adımların atılması tabii ki bir süreçtir. Benim dileğim en hızlı şekilde olmasıdır. Yeni anayasa diyorlar. Allah aşkına bu sistemin bazı şeyleri düzeltmek için yeni anayasaya mı ihtiyacı var? Bu ülkenin iyi bir anayasa düzeni için bugünü temsil eden doğru bir parlamentoya kavuşması lazım” diye konuştu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’TAN KABOĞLU’NA TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Barosu Başkanı seçilen İbrahim Kaboğlu’nun “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir. 1995’te başlangıç kısmındaki ırkçı ibareler çıkarıldı. 2001 değişikliğinde ise Madde 14’e ‘İnsan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyet' tanımı kondu” sözlerine tepki gösterdi.

İmamoğlu, “İlk dört maddesi gayet olumlu bir biçimde, gayet güçlü bir biçimde tariflenmiştir ve bu dört maddenin Türkiye’mizde mevzu edilecek bir pozisyonu ve durumu yoktur. Bu çok net. Kötü bir başlangıç yapmıştır, üzüldüm şahsı adına” dedi.

Yavaş da “Anayasa’nın 4. maddesi çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor” dedi. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Blinken yine İsrail'e gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa