21 Ekim 2024 15:46

TMMOB 70. yılını kutladı: Toplumdan yana tavrımızı sürdüreceğiz!

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, TMMOB'un 70. yılını kutladı. Öztürk, Meslektaşlarını ve ülkenin geleceğini hedef alan hiçbir saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Valilik önüne çelenk bırakarak TMMOB'un 70'inci yılını kutladı. Kurulduğu günden bugüne örgütlülüğünü büyütme ve kamunun çıkarlarını koruma gayretiyle hareket ettiklerini belirttikleri açıklamayı TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mimar Mehmet Öztürk okudu.

Yaşanan kriz nedeniyle mühendis ve mimarların ekonomik ve sosyal sorunlarına dikkat çeken Öztürk, "İşsizlik, esnek çalışma, güvencesizlik, sağlıksız çalışma koşulları ve reel ücret kaybı gibi sorunlar tüm meslektaşlarımızı tehdit etmektedir. Bunun en somut örneği, Birliğimiz ile SGK arasında imzalanan asgari ücret protokolünün SGK tarafından tek taraflı olarak feshedilmesidir. Meslektaşlarımız adına bir kazanç olan bu ufak adıma bile sermaye kesimleri tahammül edememiş, iktidar güdümündeki yargı kararlarıyla bizlerin düşük ücretlerle sınırsız biçimde sömürülmesine zemin hazırlamıştır" ifadelerini kullandı.

"GELECEĞİMİZİ HEDEF ALAN SALDIRILAR KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Meslektaşlarını ve ülkenin geleceğini hedef alan hiçbir saldırı karşısında sessiz kalmayacaklarının altını çizen Öztürk, "Bizler mesleğimizi bilimden, üretimden ve toplumdan yanan kullanan bir mücadele geleneğinin sürdürücüsüyüz. Bu anlayışla TMMOB'nin bilim ve tekniği esas alan, kamu çıkarını savunan, eşitlik, özgürlük ve demokrasiden yana tavrını korumaya devam edeceğiz" dedi.(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Altın madenine iş makinelerini çıkaran şirkete engel olmak isteyen 15 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Konak Belediyesi işçileri: Ücretlerimiz zamanında yatırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa