21 Ekim 2024 15:41

Konak Belediyesi işçileri: Ücretlerimiz zamanında yatırılsın

Konak Belediyesi işçileri belediye binası önünde yaptıkları eylemle ücretlerinin zamanında yatırılmasını istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şubeninin örgütlü olduğu Konak Belediyesi’nde işçiler ücretlerini zamanında almak için eylem yaptı.

Konak Belediyesi’ne bağlı MERBEL şirketinde çalışan işçiler belediye binası önünde toplanarak, “İnsanca bir yaşam istiyoruz”, “Bize ekmek yoksa size huzur yok”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarını attı. İşçilerin eylemine Konak Belediyesi kamu emekçilerinin örgütlü olduğu Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube yönetici ve üyeleri de katıldı.

Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Savaş Aras, iktidarın yeni vergi kesintileri ve kemer sıkma politikalarının ücretli çalışanları daha da yoksullaştırdığını, bir avuç zengini ise refah içinde yaşadığını belirtti.

İŞÇİ İLAVE FAİZLER ÖDEMEK ZORUNDA KALIYOR

Aras AKP iktidarı tarafından yoksulluğa itilen işçilerin CHP’li belediyelerde de zamanında maaşlarını alamadıkları için kiralarını, taksitlerini, çocuklarının okul masraflarını aksattıklarını ya da ilave faizler ödemek zorunda kaldıklarını, işçilerin evlerine ihbarnameler geldiğini belirtti.  

Konak Belediyesi MER-BEL AŞ. işçilerinin 1 Nisan itibari ile çok kere maaşların zamanında alınmadığı ya da üçte ikisine denk gelen ücret ödemeleri ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Aras, bu süre zarfında bir çok kez yer değişikliği, başka bir statüye geçirilme, ücrette indirime gidilme gibi durumlar ile karşılaşıldığını söyledi.

Aras, MERBEL işçilerinin talebinin maaşların TİS ve İş Yasasının gereği olarak eksiksiz yatırılması olduğunu belirterek, “İkramiyemiz ve gıda kartlarımız aldığımız ücretten ayrı bir parça değil 10 dönemdir yapılanTİS gereği kazandığımız haklar bağlamında bir bütündür” dedi.

Aras, “Merbel işçileri ek protokolden kalan alacaklarının ödenmesi maaşların zamanında ve eksiksiz ödenmesi işçilerin artık işe gelirken bugün ne olacağım kaygısından uzaklaştığı bir işyerinde çalışmak istediğimizi belirtmek için bu basın açıklamasını yapmış bulunuyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB 70. yılını kutladı: Toplumdan yana tavrımızı sürdüreceğiz!

SONRAKİ HABER

IŞİD'in bombacısı İstanbul'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa