21 Ekim 2024 18:53
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ekim 2024 23:06

Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: 4 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Narin Güran cinayetine ilişkin iddianame tamamlandı; amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Narin Güran cinayetine ilişkin tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. İddianamede, 4 kişinin "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve mahkemeye sunulan iddianamede HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay anında şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verildi.

İddianamede,  "Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır" bilgileri yer aldı.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nin raporunun da yer aldığı iddianamede, otopsi esnasında Narin Güran'ın vücudundan alınan 91 sürüntü örneğinin ve üzerinden çıkan kıyafet ve çantanın, cansız bedeninin üzerinde bulunan 3 kaya parçası ile ağaç parçalarının incelendiği, örneklerin DNA analiz çalışmalarına cevap vermediğinin tespit edildiği bildirildi.

Tutuklu anne Yüksel Güran'ın da ifadesinde kızının ölümüyle bir ilgisinin olmadığını belirterek, Salim Güran ile bir ilişkisinin bulunmadığını öne sürdüğü ifadeler iddianamede yer aldı.

Narin Güran cinayetine ilişkin hazırlanan iddianamede, aile üyelerinin Narin’in kaybolmasının ardından sürekli toplantı halinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Haklarında ayrıca soruşturma yürütülen Erhan ve Barış Güran'ın ikametlerine olaydan sonra güvenlik kamerası taktıklarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, "Kolluk görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen aramada elde edilen özellikle Erhan Güran'ın ikametindeki kamera kayıtlarının alınan imajlarının ilk incelemesinde sık sık özellikle gece saatlerinde aile üyelerinin bir araya geldikleri, kamera kayıtlarında ses özelliği bulunmasına karşın seslerin anlaşılabilir nitelikte bulunmadığı, bazı günlere ait görüntülerin bulunamaması hususları dikkate alınarak cihazın TÜBİTAK'a gönderildiği ve hazırlanan raporda, 'Seslere ilişkin netleştirme işlemi yapılamadığı, silinen görüntülerden ise sadece bir kısmının parça parça kurtarılabildiğinin belirtildiği, gönderilen verilerin kolluk tarafından yapılan incelemesinde ses kayıtlarının genel itibarıyla anlaşılmadığı ve soruşturmaya yön verebilecek nitelikte olmadığı' tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

22 SANIK YARGILANACAK

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 12 sayfalık iddianamede, tutuklu şüpheli Salim Güran'ın cep telefonuna ilişkin yapılan incelemede WhatsApp verileri ile Narin'in kaybolduğu güne ilişkin görüşme geçmişlerinin silindiğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamenin ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde 12’si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanma süreci başlayacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ömer Çelik de 'Kobane muhasebesi' istedi

SONRAKİ HABER

ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık silah yardımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa