21 Ekim 2024 20:06

Zonguldak’ta gazetecilerden 'geçinemiyoruz' eylemi

Zonguldak'ta gazeteciler, haklarını savunmak için sokağa indi, “Şimdiye kadar geçinemeyenlerin haberini biz yaptık, artık sıra bizde” dedi.

Fotoğraf: Sendika.org

Paylaş

Zonguldak’ta "geçinemiyoruz" diyen gazeteciler, ekonomik sorunlara, mesleklerinin itibarsızlaştırılmasına ve sansüre karşı eylem yaptı. Çok sayıda gazeteci, kentteki Madenci Anıtı önünde eylemlerini gerçekleştirdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneğinin destek verdiği eyleme siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Birçok gazetecinin asgari ücret aldığını, mesai kavramlarının kalmadığını, sürekli olarak tehditlere ve mobbinge maruz kaldıklarını ifade eden gazeteciler, “Artık yeter! Sesimizin duyulmasını, Anadolu basınının can çekiştiğini görmenizi istiyoruz” dedi.

Tasarruf tedbirleri kapsamında kurumların aboneliklerinin iptal edilmesine dikkat çeken gazeteciler yerel basına gerekli desteğin verilmediğini ifade etti. Sendika.org'da yer alan habere göre, Basın İlan Kurumunun yerel basına yönelik politikasını da eleştiren gazeteciler, " Basın İlan Kurumu gazeteciliği değil, kağıt üzerinde rakamları hedefliyor. Bizler mesleğimizi göstergelerle değil, halkın bilgiye ulaşma hakkını savunarak yapıyoruz" dedi.

Eyleme ilişkin sosyal medya hesaplarından destek paylaşımı yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası, "Zonguldak'ta #Geçinemiyoruz diyen gazeteciler sokağa indi. Şehir tarihinde ilk defa hakları için Madenci Anıtı önünde oturma eylemi düzenliyorlar. Bu tarihi anda meslektaşlarımızın yanındayız. Mücadeleyle kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin eylemi 3 gün boyunca sürecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

IKBY seçimleri: KDP, KYB yerini korudu, Yeni Nesil Hareketi sıçrama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa