21 Ekim 2024 21:10
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2024 14:29

Gülen için 'rahmet' dileyen Aysın Komitgan’a adli kontrol şartı 

Gazeteci Aysın Komitgan, Gülen için ‘mekanı cennet olsun’ ifadesinin ardından gözaltına alındı, ardından adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Bursada Bugün isimli YouTube kanalında yayınlanan videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin canlı yayında ‘mekanı cennet olsun’ sözleri nedeniyle dün (22 Ekim) gözaltına alınan Bursa’da Bugün isimli web sitesinde sunuculuk yapan Gazeteci Aysın Komitgan, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Bursa'da bir internet haber sitesi ve kanalında sabah programı sunan Gazeteci Aysın Komitgan, canlı yayında Fetullah Gülen’in ölüm haberini verirken “Gün başladı. Güne daha önce birkaç kez gündeme gelen ama gerçek olmadığını öğrendiğimiz bir haberle uyandık. Fethullah Gülen’in ölüm haberi geldi. Kendisi dün vefat etmiş. Onun örgütüne yakın kaynaklardan ve yeğeninden yapılan açıklamayla ölüm haberi teyitleşti. Ne diyelim, mekanı cennet olsun” demişti.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI VERİLDİ

Bu sözler üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla Komitgan hakkında soruşturma başlattı. Savcılık Komitgan hakkında gözaltı kararı da verdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ifadeye çağrıldı. Savcılığa çıkarılan Komitgan, adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi. Hakimlik, Aysın Komitgan hakkında imza atma yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verdi.

Öte yandan yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Komitgan, "İnsani duygularla söylenmiş bir cümlenin bu denli çarpıtılması gerçekten üzücü" diyerek özür diledi. Bursa’da Bugün sitesi ise “Röportaj sırasında kullandığı kabul edilemez açıklamalarından dolayı program sunucusu Aysın Komitgan'ın kurumumuzla ilişiği kesilmiştir” diyerek Komitgan'ın işine son verildiğini açıklamıştı.

ÇGD: EN SON BAKACAĞINIZ KİŞİ AYSIN KOMİTGAN'DIR

Komitgan’ın gözaltına alınmasına Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nden tepki geldi. Şube Başkanı Yüksel Baysal, yaşananların ‘canlı yayın kazası’ olduğunu söyledi. Komitgan’ın ‘mekanı cennet olsun’ söylemini yayın esnasında ne diyeceğini bilemediği bir esnada gayri ihtirayı bir biçimde kullandığını söyledi.

Komitgan, ÇGD üyesi ve aynı zamanda Bursa Şubesinin Başkan Yardımcısı olduğu bilgisini veren Baysal “Bursa’da mesleğimizin onurlu temsilcilerinden biri olan Aysın Komitgan’ı yargılamaya kalkmasınlar. Eğer sizin 7 yıl öncesine kadar ‘Hocaefendi’, bizim 50 yıldır FETÖ dediğimiz ve sizin aranız bozulunca FETÖ olarak ifade etmeye başladığınız Fethullahçıları arıyorsanız en son bakacağınız yer Aysın Komitgan ve Çağdaş Gazeteciler Derneği üye ve yöneticileridir” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu enerji ve öz güven iş yerlerine nasıl yansıyacak?

SONRAKİ HABER

Kremlin açıkladı: Erdoğan ve Putin 23 Ekim'de bir araya gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa