22 Ekim 2024 11:31

Ömer Fethi Gürer: Halkın borcu 3,6 trilyon liraya ulaştı, yeni borç krizi kapıda

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının toplamı 3,6 trilyon liraya ulaştı. CHP Milletvekili Fethi Gürer yaptığı açıklamayla düşen gelirler ve artan enflasyonla muhtemel borç krizine dikkat çekti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bireysel kredi ve kredi kartı borçları 3 trilyon 597 milyar TL’ye ulaştı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yurttaşların gelirinin yüksek enflasyon karşısında eridiğini belirtirken icraya verilen ödenmemiş borçlara dikkat çekti. Gürer “yeni bir borç krizi kapıda” dedi.

4-11 Ekim haftasında yurttaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçları 21,9 milyar lira artarak toplamda 3 trilyon 597 milyar lirayı buldu. Bu dönemde bireysel kredilerin bakiyesi 15,4 milyar lira artışla 1 trilyon 917 milyar liraya yükselirken, kredi kartı borç bakiyesi ise 6,5 milyar lira artarak 1 trilyon 680 milyar lira oldu.

Zamanında tahsil edilemediği için icraya verilen bireysel kredi ve kredi kartı borçları son haftada 222 milyon lira artarak toplamda 92,3 milyar liraya ulaştı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Yazılı açıklama yapan Gürer, bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının ciddi oranda yükseldiğini ve birçok kişinin borç yükü altında hayatını sürdürmek zorunda kaldığını belirtti.

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı yazılı açıklamayla artan borçlara “Yılbaşından bu yana icra takibine alınan borç miktarı yüzde 103,6 oranında artarak 47 milyar lirayı buldu. Bu borçların varlık yönetim şirketlerine düşük bir karşılıkla devredildiği için gerçek rakamların daha yüksek olduğu görülmektedir” ifadeleriyle dikkat çekti.

GERİ ÖDEMELER GİDEREK ZORLAŞIYOR

Gürer, “Batık kredi kartı borçlarındaki artış yüzde 193,2'ye ulaşırken, batık bireysel kredi borçlarındaki artış yüzde 57,7 olarak kaydedildi. Yüksek faiz oranları ve yüksek enflasyon, geliri yeterince artmayan vatandaşların borçlarını geri ödemelerini giderek zorlaştırıyor ve yeni bir borç krizi kapıda” dedi.(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yenidoğan çetesi | Memişoğlu: Bebeklerle ilgili ölüm anlamında bilgi verilmedi

SONRAKİ HABER

Bahçeli'den Öcalan'a: Gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa