22 Ekim 2024 10:50

CHP Avrupa’da örgütlenmesini sürdürüyor 

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm CHP'nin Avrupa'da örgütlenmesini hızlandırdığını, CHP Avrupa Federasyonu'nun kurulmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, “CHP'nin 2013 yılından itibaren Avrupa'da örgütlenmesini hızlandırdığını ve CHP Avrupa Federasyonu'nun geçen yıl kurulmasının önemli bir gelişme olduğunu” söyledi.

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi ve 25. ve 26. dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Almanya'nın Köln kentini ziyaret etti. Ziyaretinin amacının, CHP örgütleri ve Avrupa'da yaşayan Türkiyeliler ile düşünce alışverişinde bulunmak olduğunu belirten Tüm, CHP'nin 2013 yılından itibaren Avrupa'da örgütlenmesini hızlandırdığını ve CHP Avrupa Federasyonu'nun geçen yıl kurulmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. 23 yıldır süregelen ciddi sorunlara değinen Tüm, yoksulluk ve yasakların artarak devam ettiğini ve mevcut iktidarın laik, demokratik hukuk devleti ilkelerini ve cumhuriyeti yok ettiğini belirtti. CHP’nin, bu tahribatı iktidara geldikten sonra yeniden inşa edeceğini belirten Tüm, geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP'nin yüzde 38 oy artışı ile birinci parti olduğunu ve belediye başkanlarının sosyal belediyecilik alanındaki başarılarının halk için bir umut kaynağı oluşturduğunu kaydetti.

“ALMANYA'DA 22 CHP BİRLİĞİ VE 4 TEMSİLCİLİĞİ VAR”

Türkiye'den Avrupa'ya yaşanan beyin göçüne de değinen Tüm, ülkede güvensizlik ve mutsuzluk nedeniyle özellikle akademisyenler ve doktorların yurtdışına gitmek zorunda kaldığını söyledi. Bu göçün temel nedenlerinin ise hastanelerdeki tehdit ortamı ve iyi eğitim almış gençlerin iktidar yanlılarıyla karşılaştırıldığında iş bulamamalarından kaynaklandığını belirtti. AKP'nin particilik, nepotizm ve liyakatsizlik nedeniyle Türkiye'nin büyük bir kayıp yaşadığını, üretim açısından da bu beyin göçünün ülkeyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Tüm, CHP iktidarı ile bu göçü engellemek için hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edeceklerini kaydetti.

Almanya'da 22 CHP birliği ve 4 temsilciliği bulunduğunu ekleyen Tüm, dünya genelinde ise 53 birliğin mevcut olduğunu belirtti. Yurtdışı birliklerinin çifte vatandaşlık konusuna da önem vereceğini ve Almanya'da bütün vatandaşları kucaklayacaklarını, ayrım yapmayacaklarını da söyledi. (HABER MERMEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın meslek örgütlerinden etki ajanlığı yasasına tepki

SONRAKİ HABER

Fethullah Gulen: A life dedicated to Imperialism and collaborative reaction

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa