22 Ekim 2024 12:29

Erdoğan’ın doktoruna soruşturma izni veren İTO yöneticilerine 5 ay hapis

Erdoğan’ın doktoru ve AKP Milletvekili Sadettin Hülagü hakkında disiplin soruşturmasına izin verdiği için yargılanan İTO eski yöneticilerine 5 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Tabip Odası logosu

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktoru ve AKP Milletvekili Sadettin Hülagü hakkında disiplin soruşturmasına izin verdiği için yargılanan İstanbul Tabip Odası (İTO) eski yöneticilerine görevi kötüye kullanma suçlamasından 5 ay hapis cezası verildi. Bugün İstanbul Adalet Sarayı, 27’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, İTO yöneticileri, davanın hukuki değil siyasi olduğunu söyleyerek karara tepki gösterdi.

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, eski İTO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öztürk, davanın siyasi olduğunu söyleyerek, dönemin Kocaeli Üniversitesi Rektörü olan Hülagü’nün hali hazırda AKP milletvekili olduğunu ifade ederek beraatini talep etti. Recep Koç, Osman Küçükosmanoğlu, Rukiye Nurten ve Güray Kılıç hakkında 5 ay hapis cezası verilirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılması karara bağlandı.

ERDOĞAN’IN HEKİMİ ŞİKAYET EDEN TABİP ODASI YÖNETİCİLERİ CEZA ALDI

Hapis cezasının gerekçesi olan ‘görevi kötüye kullanma’ hakkında Osman Öztürk, “15 Temmuz İslamcı darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK’ya dayanarak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü, aralarında tıp fakültesinden meslektaşlarımızın da olduğu akademisyenlerin görevlerine son verdi. Onlar da Kocaeli Tabip Odası’na başvurdu. Ancak mevzuatımız gereğince, talep İTO'ya geldi. Biz de yönetim kurulu olarak, rektör hakkında soruşturma açılmasına karar verdik. Daha sonra rektör şikayetçi oldu. Hakkımızda dava açıldı. Kendisi Erdoğan’ın aile dostu ve özel hekimidir. Oğlu Saray’da. Kendisi de AKP’de milletvekili. Tamamen şikayetçinin kimliğine bağlı olarak açılmış bir davadır. Neticesinde de bize ceza verildi” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir’de hayvan katliamı iddiası

SONRAKİ HABER

Petrokimya işçilerinin Emek Buluşması yolculuğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa