22 Ekim 2024 13:23

İran’dan ABD-İsrail planlarına karşı 11 ülkeye ziyaret

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, "Komşularımız topraklarının İran'a karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerinin garantisini verdi" diye açıklama yaptı.

Abbas Erakçi | Fotoğraf: Murtadha Al-Sudani/AA

Paylaş

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçı son iki hafta içinde Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Katar’ın da aralarında bulunduğu 11 ülkeyi ziyaret etti. Son olarak Kuveyt’te bulunan Arakçı, ardından BRICS zirvesi için Rusya’ya geçecek.

Arakçı’nın ziyaretlerinde iki mesaj öne çıktı. İlk mesajı İsrail’in sadece Lübnan, Gazze ya da İran için değil, tüm bölge için bir tehdit olduğu ve İsrail saldırganlığının durdurulması gerektiği.

Ziyareti boyunca mevkidaşlarına ilettiği ikinci mesaj ise İsrail’in saldırısı durumunda, bölge ülkelerinin hava sahalarının ya da bölgede yaygın Amerikan üslerinin, İran’a karşı kullanılma olasılığı oldu.

Arakçi ziyaretleri ardından yaptığı açıklamada komşu ülkelerin, topraklarının İran’a karşı kullanılmasına izin vermeyecekleri garantisini verdiklerini söyledi. İran merkezli ANA Haber Ajansı’na göre, Arakçi, Kuveyt’te basın mensuplarına bölge ülkelerine yaptığı ziyaretleri değerlendirdi ve “Komşularımız topraklarının İran’a karşı kullanılmasına izin vermeyeceklerinin garantisini verdi. Kuveyt, bölgede ziyaret ettiğim 11’inci ülke. Bu ülkelerin tamamında gerilimin sona ermesi ve artmaması için görüş birliği var” dedi.

Arakçı, ülkesinin her türlü senaryoya hazır olmasıyla birlikte bölgede savaş istemediğini de ekledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

DEM Partiden Bahçeli'ye yanıt: Bırakın tecrit kalksın, Öcalan çıksın konuşsun

SONRAKİ HABER

2025 yılı asgari ücretinde hedef enflasyon mu, gerçekleşmiş enflasyon mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa