22 Ekim 2024 15:19

Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürü için "görevden alınsın" açıklaması!

SES Denizli Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğünde mobbing, kayırmacılık, tehdit ve sürgünlerin yaşanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğünde mobbing, kayırmacılık, tehdit ve sürgünlerin yaşanmasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi tepki gösterdi. "Kindar müdür istemiyoruz" denilen açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürü Ekrem Boran ve Müdür Yardımcısı Kadriye Özer Bici'nin görevden alınması istendi. Basın açıklamasını SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer okudu. Açıklamaya BES, Tüm Bel-Sen ve Tüm Emeklilerin Sendikası temsilcileri de katıldı.

Ayrımcılık yapan, personeli tehditle korkutan, sürgün ve psikolojik baskı uygulayan İl Müdürü Ekrem Boran ve Müdür Yardımcısı Kadriye Özer Bici'nin görevden alınmasını isteyen Göçer, "Sosyal Hizmet alanının prensiplerini bilmeyen, mesleki yeterliliği olmayan, sosyal hizmet alanından gelmeyen, liyakatsiz ve üstten atamayla gelen Denizli İl Müdürü, gerçek sosyal hizmet emekçilerine zarar vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarında meslek kurallarını, meslek etiğini, insan hak ve onurunu korumaya çalışan sosyal hizmet emekçilerinin payına Denizli' de;  baskı, sürgün, mobbing, liyakatsiz atama, liyakatsiz yönetim, tehdit ve adaletsiz iş bölümü düşmüştür" ifadelerini kullandı.

"UŞAK'TA DA AYNIYDI SORUŞTURMA AÇILDI!"

Boran'ın "Bakan arkamda" diyerek fütursuzca hareket ettiğini ve sürgünlerle ilgili Denizli Valisi'nin de yanlış bilgilendirildiğini ileri süren Göçer şöyle devam etti; "Uyarılara rağmen çalışan üyelerimize ve emrindeki diğer personellere yönelik baskıcı tutumunu sürdürmekte ve bundan dolayı hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmamaktadır. Bu İl Müdürü Ekrem Boran kime ve neye güvenmektedir? Bu baskıcı ve sürgüncü İl müdürünü, Uşak İl Müdürlüğü döneminden de tanıyoruz. Yasal olmayan benzer keyfi uygulamalarından dolayı daha önce Uşak İl Müdürlüğünde hakkında şikâyetler ve soruşturmalar bulunan Ekrem Boran, Uşak'ta da aynı hoyratlıkla sürgünler, kıyım ve kırımlar yapmıştır. Resmi bir kurumda çalışan ve kendisinin keyfi tutumuna boyun eğmeyen kamu personellerini baskılayan ve mobbing uygulayan, bunun yanında açıkça süreceğini ve yapacaklarının da hiç kimsenin engel olamayacağını, Yaptığı sürgünlerle ve liyakatsiz atamalarla ilgili ''Bakan Hanım'a bilgi veriyorum, onun onayı var'' diyebilme cesaretini gösteren bu müdürün arkasında,  kimler ve hangi yapılar bulunmaktadır? Yaptığı sürgünleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da onayladığını, kendisine sınırsız yetki verdiğini söyleyerek personellere korku salmaktadır. Şimdi buradan Aile Sosyal Hizmetler Bakanına sormak istiyoruz, siz her seferinde bu sürgünlere ve liyakatsiz atamalara onay veriyor musunuz? İl Müdürüne sonsuz ve kanunların da üstünde yetki verdiniz mi?  Yoksa bu Müdür yalan mı söylüyor?  Adınızı kullanıp yaptığı  usulsüzlüklerine sizi mi perdeliyor?"

ROTASYON BAHANESİYLE BİR AYDA EN AZ 62 SÜRGÜN!

Devletin yetiştirme yurdundan çıkan ve devlet memuru olan bir engelli personelin kadın bir idarecinin eşi tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Denizli İl Müdürlüğü binasından sürüklenerek sokağa götürülüp dövüldüğünü dile getiren Göçer, "Olay sonrası devletin engelli memuru Acıpayam İlçesine sürülmüştür. Bakanlığın hizmet alanında Çocuk Hizmetleri ve Engelli Hizmetleri olmasına rağmen bu çocuğa sahip çıkılmamıştır. Ayrıca "Personel ihtiyacı " adı altında başka bir  personeli 1 ay içerisinde 2 defa ilçeden ilçeye sürmüş , 2 kez harcırah ödenmesine sebep olmuş ve kamu zararına sebebiyet vermiştir. 2024 Eylül ayında 62 personelin haksız, hukuksuz, gerekçesiz ve keyfi şekilde yeri değiştirilmiştir" diye konuştu. KESK ve bileşeni sendikalar olarak sessiz kalmayacaklarını dile getiren Göçer valilik ve bakanlığa seslenerek il müdürü ve yardımcısının görevden alınmasını istedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da denizciler grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa