22 Ekim 2024 16:53

AKP'li Birinci: Bahçeli'den işittiklerimizi Özel'den işitseydik ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Bahçeli'nin Öcalan açıklamasına dair "Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik ince kıyıma başlamıştık" dedi.

Fotoğraf: @birincimucahit/X

Paylaş

Eski AKP MYK üyesi Mücahit Birinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik "Şayet tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözleriyle ilgili paylaşımlar yaptı.

Birinci, X hesabından yaptığı ilk paylaşımda "Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık" dedi.

Ardından, İsrail'in Suriye topraklarında, Şam'a 50-60 kilometre mesafede bulunduğunu ve Rusya ile Suriye'den bu işgale tepki gelmediğini söyleyen Birinci, "ABD Suriye'nin kuzeyinde PKK devleti kurma noktasında kararlı. Deyrizor'da PKK'ya ait petrol yatakları var" dedi.

Bu jeopolitikte Türkiye'nin "Bahçeli'nin ağzından, Öcalan'ın silahı bıraktığını mecliste deklare etmesi çağrısını duyduğunu" ifade eden Birinci, şöyle devam etti:

"TBMM kısmı izaha muhtaç. Şahıs ağırlaştırılmış müebbet cezasını çekmekte. Dolayısıyla tevile muhtaç. Ancak belli ki, adına her ne dersek diyelim bu sürecin, biz, bana göre olgunlaşma sonrası halini görüyoruz. Şaşkınlığımız o yüzden. Bu yeni doktrine alışmak için zannediyorum herkesin biraz zamana ihtiyacı var."

Birinci ilerleyen dakikalarda "Şunu net olarak ifade edebilirim. Sayın Devlet Bahçeli'nin çıkışı, devrimci, bilge, korkusuz ve kararlıdır. Eşi daha önce görülmüş de değildir. Serin kanlılıkla anlamaya çalışıp, tartışmak ve değerlendirmek gerekir" diye ekledi(POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tepkimizi sadece alanlarda değil, iş yerlerinde de gösterelim

SONRAKİ HABER

Hizbullah, Netanyahu'nun konutuna düzenlenen İHA saldırısını üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa