22 Ekim 2024 17:09

Hizbullah, Netanyahu'nun konutuna düzenlenen İHA saldırısını üstlendi

Hizbullah, Netanyahu'nun konutuna düzenlenen İHA saldırısını üstlendi. İsrail Başbakanlığı da İHA'nın Netanyahu'nun evinin hedef alındığını doğruladı.

Binyamin Netanyahu | Fotoğraf: DHA/Arşiv

Paylaş

Lübnan Hizbullahı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kayserya kentindeki evine 19 Ekim'de insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıyı üstlenirken, İsrail Başbakanlığı da saldırıyı doğruladı.

Hizbullah Sözcüsü Muhammed Afif, düzenlediği basın toplantısında, Netanyahu'nun evine düzenlenen İHA saldırısını üstlendiğini açıkladı

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklama ile de Netanyahu'nun evinin İHA saldırısıyla hedef alındığını doğrulandı. Ayrıca İsrail ordusuna bağlı "sansür idaresinin" konuya ilişkin yayın yasağını kaldırdığı bildirildi.

İsrail basını, Netanyahu'nun evinin üst katında kurşun geçirmez bir camın patlama nedeniyle hasar gördüğü görüntüleri yayımladı. İsrail devlet televizyonu KAN da İHA'nın Netanyahu'nun yatak odasının camında patladığını öne sürdü.

Lübnan'dan 19 Ekim'de fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı belirtilmişti. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı ve yaralanan olmadığı belirtilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmemişti. Kanal 12 Televizyonunun haberinde, olayla ilgili yapılan ön incelemede Netanyahu'nun evine saldırının "Sayyad 107" tipi İHA ile düzenlendiği, Söz konusu İHA'nın, 13 Ekim'de Hayfa kentinin güneyindeki askeri üssü vuranla aynı model olduğu aktarılmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Birinci: Bahçeli'den işittiklerimizi Özel'den işitseydik ince kıyıma başlamıştık

SONRAKİ HABER

Metal işçisi: Sanki bir simülasyondayım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa