22 Ekim 2024 17:52

Manavgat’ta Yüzer Güneş Enerji Santrali projesi iptal edildi

Antalya’da Manavgat Oymapınar Baraj gölüne yapılması planlanan Yüzer Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi halkın itirazları sonucu iptal edildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Antalya’da Manavgat Baraj Gölü üzerinde yapılması planlanan Yüzer Güneş Enerji Santrali (GES) projesi halkın itirazları sonucu iptal edildi. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, "Suyumuza, aşımıza, işimize, ekmeğimize, toprağımıza kimsenin göz dikmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Manavgat Baraj Gölü üzerinde yapılması düşünülen Yüzer GES projesine yönelik Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinde, ilgili şirket tarafından Ullis Hayvanat Bahçesi’nde bugün saat 11.00 ve 12.00’de halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım toplantısı yapılması planlandı.

Manavgat Belediyesi ise toplantı öncesinde Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, CHP ilçe belediye başkanları ile CHP temsilcileri demokratik kitle örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bir basın açıklaması düzenledi. 

Proje hakkındaki kaygıların dile getirildiği basın açıklaması sırasında Yüzer Güneş Enerji Sistemleri projesinin iptal edildiği haberi geldi. İptal kararı vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

“TOPRAĞIMIZA GÖZ DİKMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Kara’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şöyle: 

“Manavgat’ın barajlarından içme suyu istediğimizde hayır diyen bir firma, çevremizi kirletmeye, toprağımıza, suyumuza göz dikiyor. Manavgatlılara bu barajdan içme suyu vermeyenlerin İsraillilerden hiçbir farkı yoktur. Ormanlarımız cayır cayır yakıldı. Bu halka neden zulmedilmeye çalışılıyor? Manavgat’ın suyu sadece Manavgat için değil, Antalya’nın beklediği su kaynağı burasıdır. Sizlerin, bizlerin, bu insanların çoluğunun çocuğunun geleceğinin su havzası burasıdır. Torosların başı çıplak, GES oraya yapılır. Biz de oraya yapıyoruz. Neden oralar değil de su havzasının yanı seçiliyor? Seçilmiş belediye başkanı olarak Manavgatlılar adına şunu söylüyorum: Suyumuza, aşımıza, işimize, ekmeğimize, toprağımıza kimsenin göz dikmesine izin vermeyeceğiz.”

Yüzer Güneş Enerji Sistemleri projesinin iptal edilmesinin ardından Manavgat 2 Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi hakkında bir toplantı düzenlendi. Nefi Kara ve Manavgatlı vatandaşlar, toplantının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü’nden gelen görevlilere proje aleyhinde imza verdi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

3. Şişli Evrim Günleri 26-27 Ekim’de düzenlenecek

SONRAKİ HABER

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 546'ya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa