23 Ekim 2024 10:21

12 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan öğretmen ‘Halk Eğitim Merkezi’ kadrosunda

İzmir Bayındır’da 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Ferdi Ş.’nin Kınık Halk Eğitim Merkezi’ne gönderildiği öğrenildi.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

İzmir’in Bayındır ilçesinde bulunan bir ortaokulda görevli Fen Bilgisi Öğretmeni Ferdi Ş., nisan ayında 12 yaşındaki öğrencisi N.T.'ye şiddet uygulayıp, cinsel istismarda bulundu. Dava süreci devam eden ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açığa alınan Ferdi Ş.’nin bu süreçte Kınık Halk Eğitim Merkezi’nde görevlendirildiği ortaya çıktı.

Gazete Duvar’dan Cihan Başakçıoğlu’nun haberine göre, babasının gözetiminde halası ile yaşayan N.T.’nin durumu ailesine anlatması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Fen Bilgisi öğretmeni Ferdi Ş., önce polise ardından da Bayındır Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Ferdi Ş. hakkında Bayındır Adliyesi 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.  

“Basit Yaralama, Sarkıntılık Yapmak Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı” suçlarından açılan davanın ilk duruşmasında dinlenen tanık çocuklar, sanığın arkadaşlarını darp ettiğini ve tacizde bulunduğunu anlattı. Sanık Ferdi Ş. ise duruşmaya katılmadı. Dava 12 Aralık gününe ertelenirken, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açığa alınan Ferdi Ş.’nin bu süreçte Kınık Halk Eğitim Merkezi’nde görevlendirildiği ortaya çıktı. Mağdur çocuğun avukatları ise Ferdi Ş. hakkında yeni bilgilere ulaştı.

“İSTİSMARA DAİR ÇOK FAZLA İHBAR ALDIK”

Mağdur çocuğun avukatı Esma Selen Göreci, “İlk celse görüldü. Dosyaya sunulan evraklarda çok net görseller var. Daha önce yaptığı istismar olayları ile ilgili bize birçok insan sosyal medyadan ulaştı. Çok fazla ihbar aldık. Daha önce İzmir merkezde görev yaparken 2016 yılında bu kişi hakkında bir soruşturma açılmış. O dönem üstü kapanmış ve yargılama geçirmemiş. Bizim dosyamız şahsın ilk cinsel istismarı gibi duruyordu ancak bir zincirleme suç söz konusu. Aldığımız ihbarlardan yaklaşık 42 tane öğrenciye benzer şekilde istismarda bulunduğunu anlıyoruz. Bu ihbarları da dosyaya sunduk. Şahsın daha önce sosyal medyada beğendiği müstehcen görseller mevcut. Bunlar da dosyaya sunuldu. Sınıf içerisinde çocukların tanık olduğu olaylar vardı. İlk celsede tanıklar da dinlendi. Tanık anlatımları da olayı doğruladı” diye konuştu.

“DAVA BİTSE BİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Aralık ayında görülecek duruşmada karar çıkacağını düşündüklerini söyleyen Göreci, “Bizim dosyamız Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor ve şahıs ‘sarkıntılık’ boyutunda yargılanıyor. Buradan alacağı ceza düşük bir ceza. Ancak bunun daha derin bir boyutu var. 2016’dan bugüne kadar bu şahıs hem basit usulde hem de ‘cinsel istismar’ suçunu kapsayacak şekilde fiilerde bulunmuş. Biz bunu açığa çıkarmak istedik. Çalıştığı kurumlardaki rehberlik öğretmenlerine ulaştık. Onların tuttuğu tutanakları da aldık. Bu şahsın toplumda bulunmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çocukların anlatımlarına göre bu şahıs pedofili ve bunu çok uzun zamandır yapıyor. Bu dava bitse bile diğer evraklarla birlikte yeniden suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Ferdi Ş. ile ilgili farklı suç dosyaları olduğunu da belirten Göreci, şöyle devam etti, “Bu hafta tesadüfen birkaç dosyası daha olduğunu öğrendik. Dosyalardan biri hırsızlık suçunu içeriyor ve kesinleşmiş kararı var. Sarkıntılık ve hakaretten de yargılanmış. Görevden men edilmesini istiyoruz. Görevden uzaklaştırıldığı yönündeki bildirime rağmen Kınık Halk Eğitim Merkezi’nde görevlendirildiğini sistemden gördük. Söylediklerine göre örgün bir görev verilmemiş ancak ne kadar doğru bilemiyoruz” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 kadın mahpusun tahliyesi 1'er yıl uzatıldı

SONRAKİ HABER

Dünya Bankası'ndan Türkiye’ye 1,9 milyar dolarlık kredi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa