23 Ekim 2024 11:22
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2024 15:18

İsrail'in Gazze'de yoğun saldırıları sürüyor

İsrail'in Gazze'de UNRWA'ya ait bir araca saldırısında 2 UNRWA çalışanı yaşamını yitirdi. Gazze'nin çeşitli bölgelere saldırılarında ise iki doktor ve en az 8 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

İsrail ordusu bir kez daha Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yönelik çalışanları hedef aldı. UNRWA'ya ait bir araca yönelik saldırıda 2 UNRWA çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta bölgelerine yönelik saldırıları da sürüyor. Hava saldırılarında en az 2'si doktor 10 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze'nin Deyr Belah kentinin güneyinde Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'a (UNRWA) ait bir araca düzenlediği saldırı sonucu 2 UNRWA çalışanının yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırıda hedef alınan aracın ön kısmı hurdaya döndü.

231 UNRWA ÇALIŞANI SALDIRILARDA YAŞAMINI YİTİRDİ

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin 18 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölen Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanı sayısının 231'e yükseldiğini bildirmişti. İsrail'in 17 Ekim'de de Gazze'nin kuzeyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı UNRWA okulunu hedef almış aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinli hayatını kaybetti, 160 kişi yaralanmıştı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA 1047 SAĞLIK ÇALIŞANI ÖLDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde, bir hastanenin yakınında insansız hava aracıyla (İHA) düzenlendiği saldırıda doktor Muhammed Ganim ve hemşire Muhammed Merzuk Selman’ın yaşamını yitirdiğini ifade etti. İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar 1047 sağlık çalışanın hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze’nin kuzeyinde sağlık sisteminin felakete sürüklendiğini dile getiren Burş,  "İsrail ordusu, kuzeydeki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor ve vatandaşları öldürüyor. İnsanları zorla yerlerinden ediyor ve sığınma merkezlerinden çıkartıyor. Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerde ilaç, su ve gıda yok. İsrail ordusu uluslararası yardım kuruluşlarının bölgeye girişine izin vermiyor. Gazze’nin kuzeyindeki durum içler acısı. İsrail ordusu, dünyanın gözü önünde savaş suçları işliyor." dedi.

 

Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi Başhekimi Mervan Sultan da 55 yaşındaki siroz hastası Filistinli kadının, oksijen yetersizliği ve İsrail güçlerinin hastaneyi kuşatması nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Mervan, geçen cumartesi yoğun bakımda hayatını kaybeden iki hastayla birlikte kuşatma nedeniyle hastanelerinde ölen hasta sayısının 3’e çıktığını söyledi. 

GAZZE'DE ABLUKA VE SALDIRI SÜRÜYOR

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik sıkı abluka ve saldırılarının 2 haftayı aşkın süredir devam ettiği vurgulandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin doğusunda yer alan Tuffah Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırılarında 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgesinde sivil bir aracı hedef alması sonucu 2 Filistinlinin öldüğü kaydedildi.

Öte yandan Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahiya'ya düzenlediği hava saldırısının ardından bölgeden 2 kişinin cansız bedeni ile 3 yaralının tahliye edildiği aktarıldı. 

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, 5 Ekim'den beri başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzey bölgelerini yoğun saldırı ve kuşatma altında tutuyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Filistin Sağlık Bakanlığından "En azından kefen gönderin" çağrısı

SONRAKİ HABER

Bebek ailesine kırık ayak ve kafasında morluklarla teslim edildi, Sağlık Bakanlığı soruşturma izni vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa