23 Ekim 2024 12:21

Dervişoğlu Bahçeli'ye idam ipi fırlattı, Bahçeli odasına astı

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Öcalan için "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de konuşsun, örgütün lağvedildiğini haykırsın" diyen Devlet Bahçeli'ye idam ipi fırlattı. Bahçeli ipi odasına astı.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

İYİP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Abdullah Öcalan için "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de konuşsun, örgütün lağvedildiğini haykırsın" diyen Devlet Bahçeli'ye idam ipi fırlattı. Bahçeli ipi Meclisteki odasına astı.

Meclise korumalarının eşlik ettiği çakarlı araçlarla gelen, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi eşliğinde geldiği kürsüde sağ yumruğunu kaldıran Dervişoğlu, konuşmasına Mithat Cemal Kuntay'ın "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizeleriyle başladı. Bu sırada partililer bayrak salladı.

"AK Parti, MHP, CHP ve DEM, lider ve yönetici kadroları eliyle gayrimilli bir mutabakat cephesi ilan etmişlerdir" iddiasını öne süren Dervişoğlu, yaşananları "Büyük Türk milletinin varlığına savaş ilanı" olarak niteledi.

"Bu iktidar ve başındakiler gayrimeşrudur. İktidardakiler gayrimeşrudur" diyen Dervişoğlu, kamu görevlilerine 'Kanunsuz emir' ilkesine değinerek seslenip bu doğrultuda verilecek talimatlara uymamaları çağrısı yaptı.

"CESETLERİMİZİ ÇİĞNEMEDEN GİREMEZ"

"Allah yukarıda şahit. Bu ülkenin geleceğini, bu milletin istikbalini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli'ye karşı savunacak olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydi" diyen Dervişoğlu, yaşananlar için "Tarihteki ihanetlerin en büyüğü" dedi.

Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik "Şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" sözlerini hatırlatan Dervişoğlu, "Hadi oradan. Burası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi. Burası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer. Bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu canibaşı bu Meclise giremez" dedi.

BAHÇELİ'YE İP FIRLATTI: "HATIRASI OLSUN"

Dervişoğlu, Bahçeli'nin geçmişte Erzurum'da Recep Tayyip Erdoğan'a ip atarak Öcalan için "Ben asamadım, asabiliyorsan sen as" dediğini hatırlatıp, eline aldığı idam ipini yere fırlattı. Dervişoğlu, "Abdullah Öcalan'ı asamadınız ama bu milletin hayallerini astınız. Bu milletin utanç duymasına sebep oldunuz. Çıkıp diyorsunuz ki 'Bu milattır'. Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" dedi.

"ERDOĞAN'A BİR DAHA SEÇİLME ŞANSI VERECEK DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞISINDAYIZ"

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, "Tayyip Erdoğan'a bir daha seçilme şansı verecek ya da tek adamlığı tahkim edecek bütün anayasa değişikliklerinin karşısında duracağız" dedi.

BAHÇELİ İPİ ODASINA ASTI

Bengü Türk Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, Devlet Bahçeli'nin, Meclisteki odasına asmak için İYİP Meclis Grubundan Dervişoğlu'nun fırlattığı idam ipini istediğini aktardı.

Halk TV'den Şeyma Paşayiğit'e konuşan Dervişoğlu, "Urganı değil konuşmamı asın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyet değerlerini savunuyoruz. Vatandaşın biri urganı almıştır tahminim. Bulunursa gönderilebilir. Bulunduğu takdirde Devlet Bey'e veririm" dedi.

Daha sonra MHP'nin sosyal medya hesabından Bahçeli'nin söz konusu urganla fotoğrafı paylaşıldı.

Paylaşımda "İyi Parti Grup Toplantısında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye makam odasına koyması gerekçesiyle atılan ipi aldık. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ipi makam odasına astı" ifadeleri yer aldı.

(POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tek kişilik hücrede tutulan ağır hasta mahpus Fevzi Arslan’ın durumu Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Mahkeme, Kanal İstanbul için 5 yıl sonra keşif kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa