23 Ekim 2024 15:07

Karşıyaka Belediyesi’nde grev ilanı asıldı

Tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilerleme kaydedilemeyen Karşıyaka Belediyesi Personel AŞ işçileri grev kararını astı.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

Tıkanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ilerleme kaydedilemeyen Karşıyaka Belediyesi Personel AŞ işçilerinin örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube grev kararını astı.

Grev ilanı, belediye binası önünde gerçekleştirilen eylem ve basın açıklaması sonrası asıldı. Eylemde işçiler, “Birleşen işçiler asla yenilmez”, “Zafer direnen emekçinin olacak” ve “Ya sözleşme masası ya da grev halayı” sloganlarını attı.

Basın metnini Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin okudu. Eyleme alacakları için mücadelelerini sürdüren Tüm Bel-Sen ve Birlik Yerel Sen üyesi Karşıyaka Belediyesi kamu emekçileri, Genel-İş’e bağlı şube yönetimleri ve EMEP ile TİP Karşıyaka İlçe Örgütü de destek verdi.

“İŞÇİNİN EKMEĞİ SODEMSEN’İN OYUNCAĞI DEĞİLDİR”

1127 kişiyi ilgilendiren ve 1 Temmuz 2024’te yürürlüğe girmesi gereken Karşıyaka Belediyesi Personel AŞ’nin toplu iş sözleşmesinde tam 113 gündür ücrette teklif dahi verilmediğini ve sözleşmenin tıkanma noktasına geldiğini belirten Gümüştekin, “29 Mayıs 2024 tarihinde ilk oturumunu, 17 Ekim 2024 tarihinde de ısrarlarımız üzerine anca dördüncü oturumunu gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmemizde, herhangi bir maddi teklifte bulunulmamış ve son 60 günün bitmesine 28 gün kalmasına rağmen, belediye yönetimince durumun ne kadar ciddi olduğunun hala farkına varılmamıştır. Belediyelerimizde yetkili kılınan SODEMSEN, tüm tecrübelerine rağmen nedense 2024 yılındaki toplu iş sözleşmelerini son dakikaya sıkıştırarak, bir an önce imza altına alınmasını dolayısıyla grev sürecinin atlatılmasını amaçlamış olsa da tam tersine birçok belediyede grev süreci başlamıştır. Şu bilinmelidir ki işçinin emeği SODEMSEN’ in oyuncağı değildir” diye konuştu.

“19 KASIM’DA GREV HALAYI ÇEKECEĞİZ”

Belediye yönetimini devreye girmeye davet eden Gümüştekin, “Eğer belediye yönetimi toplu sözleşmemizi ciddiye alıp SODEMSEN’i devreden çıkartmaz, ciddi bir teklif vermezse, yani bizleri açlık sınırının altında çalıştırmaya ısrar ederse; biz Karşıyaka Belediye Personel AŞ işçileri yani tam olarak 1227 işçi, 19 Kasım Salı günü bu belediyenin önüne iner grev halayını da çekeriz” dedi.

“BİRLEŞİK MÜCADELE BELİRLEYİCİ OLACAKTIR”

İşçilerin eylemi akabinde mikrofonu devralan Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Yöneticisi Fırat Belen, işçi ve emekçilerin birlikte mücadelesinin önemine vurgu yaparak, “İşçilerin ve memurların yan yana birlik içinde olması açısından hayli önemli bir işin açığa çıktığını düşünüyoruz. Bu birleşik mücadelenin, belirleyici olduğunun farkındayız. İşçi sınıfı ve emekçiler kimin dost olduğunu, kimin dost olmadığını biliyorlar; en büyük güvencemiz de bu” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Tabip Odası: Rümeysa ve bebekler ölmesin diye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa