23 Ekim 2024 15:27

Narin Güran cinayetinde ilk duruşma 7 Kasım'da

8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine dair 4 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilen iddianame kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Narin Güran cinayetine dair tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesi tafından kabul edildi. İlk duruşma 7 Kasım'da görülecek.

İddianamede, 4 sanığın "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Birçok sorunun yanıtsız bırakıldığı iddianamede, "Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır" ifadeleri yer alıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybedilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstinaf Mahkemesi, bilim dışı topuk kanı kararının kaldırılmasına hükmetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa