23 Ekim 2024 20:38

Siyasiler TUSAŞ saldırısını lanetledi

Siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları TUSAŞ saldırısıyla ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamalarda saldırı lanetlendi.

Fotoğraf: İsmail Kaplan/AA

Paylaş

Siyasilerden TUSAŞ saldırısıyla ilgili açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, savunma sanayinde elde edilen başarıların hedef alındığını savundu. Yılmaz, “Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum" dedi.

DEM'DEN AÇIKLAMA

Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TUSAŞ saldırısını kınadı. Temelli, TBMM Genel Kurulunda konuştu. Temelli, “Çok üzgünüz. Yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu olaya bu olay kapsamında bakmamak gerekiyor. Bu ülkede bir kaç haftadır çok önemli bir tartışma sürdürülüyor. Bunun çok çok önemli bir kısmı Türkiye toplumun beklentilerine yanıt veriyor. Türkiye toplumu bu savaş şiddet ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz.

Zamanlaması manidar. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Dolayısıyla bu tür şeylere karşı ısrarla inatla toplumun beklentisi olan barış içinde olan beklentisine yanıt vermek zorundayız .Geç kaldığımız her adım yitip giden canlara mal olmaktadır. Ben bu olayı bir daha kınıyorum" dedi.

DEM Parti MYK'si de saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle dendi: "Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz. Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz. Bu acı verici olayların bir daha yaşanmaması için barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur “Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun” dedi.

EMEP GENEL BAŞKANI ASLAN: SALDIRI HIZLA SORUŞTURULMALI, KAMUOYU AYDINLATILMALIDIR

TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama yapan Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, “beka tehdidine karşı iç cephenin güçlendirilmesi” çağrılarının yapıldığı bir dönemde saldırının düşündürücü olduğunu; hızla soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

EMEP Genel Başkanı Aslan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“TUSAŞ tesislerine yapılan bombalı ve silahlı saldırıyı kınıyoruz. Saldırıda yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Tek adam yönetimi ve Cumhur İttifakı’nın sözcüleri tarafından “beka tehdidine karşı iç cephenin güçlendirilmesi” çağrılarının yapıldığı bir dönemde böyle bir saldırının gerçekleşmesi oldukça düşündürücüdür.

Çok yüksek güvenlikle korunan bir tesisin bu kadar açık bir biçimde güvenlik zafiyetinin olması akıllara soru işaretleri getirmektedir.

Yaşanan saldırı üzeri kapatılmadan hızla soruşturulmalı, gerçekler her yönüyle açığa çıkarılmalı ve kamuoyu bir an önce aydınlatılmalıdır.”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: BARIŞIN SESİ BASTIRILAMAZ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen saldırıyı kınadı. Demirtaş'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar temenni ediyoruz. Sorunlarımızın konuşarak, diyalogla, siyaset yoluyla çözülmesi arayışlarını kanla kesmeye çalışan anlayış bilmeli ki eğer Öcalan bir inisiyatif alır ve siyasetin önünü açmak isterse tüm gücümüzle arkasında olacağız. Demokratik siyaseti ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya, iradesiz kılmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyecegiz. Herkes hesabını kitabını buna göre yapmalıdır. Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz."

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: MİLLİ SAVUNMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  "İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

"MİLLİ BİRLİĞİMİZİ KIRAMAYACAKLAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır" açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Ankara Kazan'daki TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde büyük bir silahlı saldırı gerçekleştiğini, şehitlerimizin ve yaralılarımızın olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Konuyu ivedilikle takip ediyoruz.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

"Sosyal medya platformlarının, terör propagandasına zemin hazırlayan içeriklere kesinlikle izin vermemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu platformların, toplumun huzurunu ve güvenliğini korumak adına daha sorumlu bir yaklaşım sergilemesi önemlidir. Aynı şekilde, medyanın da terörle ilgili haberlerini dikkatli bir şekilde yaparak toplumun doğru bilgilendirilmesini sağlaması ve terör propagandasına karşı duyarlı olması gerekmektedir. Bu sorumluluk bilinci, terörün yayılmasını engellemede kritik bir rol oynayacaktır. Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, yalnızca resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemiz kesintisiz devam edecektir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK, TUSAŞ saldırısıyla ilgili yayın yasağı getirdi

SONRAKİ HABER

Özel'in Diyarbakır ziyareti: Bir yanda olumlu hava, bir yanda temkinli yaklaşım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa