23 Ekim 2024 21:02
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ekim 2024 18:45

Özgür Özel TUSAŞ saldırısı nedeniyle Diyarbakır'dan Ankara'ya dönüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özgür Özel, TUSAŞ'taki saldırı nedeniyle 5 günlük bölge turunu yarıda keserek Ankara'ya dönüyor.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırının ardından 5 günlük bölge turunu yarıda keserek Ankara'ya dönüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırısını bulunduğu Diyarbakır’daki programı sırasında canlı yayında öğrendi. Özel, ilk değerlendirmesinde süreci yakından takip edeceklerini ve "terörü kimden gelirse gelsin lanetlediklerini" bildirdi.

Özel, ardından Diyarbakır’daki programına eşlik eden MYK ve PM üyeleri ile milletvekilleriyle bir araya geldi ve saldırıyı değerlendirdi. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda, programların iptal edilmesi, Ankara’ya dönülmesi ve Merkez Yönetim Kurulu toplantısının Ankara’da acil olarak toplantıya çağrılması kararlaştırıldı. Toplantı, Özel Ankara’ya ulaşana kadar Genel Sekreter Selin Sayek Böke başkanlığında gerçekleştirilecek.

Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan bir heyetin de TUSAŞ’a gitmesi kararı alındı. Özel, ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüşerek saldırıyls ilgili de bilgi aldı. 

Özel yaptığı açıklamada belediye ziyareti sırasında saldırıdan haberdar olduklarını söyleyerek Yerlikaya'nın kendisiyle rehinelerin tahliye edildiği bilgisini paylaştığını ifade etti. Bundan sonra bu siyasi geziyi sürdürmenin olanaklı olmadığını ifade eden Özel, "İlk uçakla Ankara'ya dönüyoruz. Planladığımızdan kısa da olsa burada görüş alışverişinde bulunduk. Nereden gelirse gelsin, terörü lanetliyoruz. Terörün Türkiye'nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Saldırının zamanlamasına dikkatle bakmak gerekiyor. Ancak bizim umudumuzu hiç bir şey köreltmeyecek. Bir takım fırsatçılar kelime oyunlarıyla rant devşirmeye çalışıyor. Neymiş 'Özgür Özel terör örgütüne devlet vadetmiş'... Cümlemi kırpıp rant devşirmek istiyorlar. Bu tip çarpıtmalardan yılmadan doğru bildiğimizi savunacağız. Ankara'da MYK toplantımızı yapacağız. Arkadaşlarımızla bilgileri, değerlendirmelerimizi paylaşacağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP ve DEM Partili belediye başkanları arasında ‘merkezi hükümet engelliyor’ tartışması

SONRAKİ HABER

BRICS zirvesi | İran Cumhurbaşkanı: ABD doları silah olarak kullanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa