23 Ekim 2024 19:30

DEM Parti: Diyalog ihtimalinin konuşulduğu günlerde bu saldırı manidardır

DEM Parti MYK'sinden yapılan açıklamada ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin açıklamasında TUSAŞ saldırısının, çözümün konuşulduğu günlerde manidar olduğu ifade edildi.

Logo: DEM Parti

Paylaş

DEM Parti MYK'si TUSAŞ saldırısını kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle dendi: "Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz. Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz. Bu acı verici olayların bir daha yaşanmaması için barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." 

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de yaptığı açıklamada saldırıya ilişkin olarak “Zamanlaması manidar. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır” diyerek saldırıyı kınadı.

Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TUSAŞ saldırısını kınadı. Temelli, TBMM Genel Kurulunda şunları söyledi:

“Çok üzgünüz. Yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu olaya bu olay kapsamında bakmamak gerekiyor. Bu ülkede bir kaç haftadır çok önemli bir tartışma sürüdülüyor. Bunun çok çok önemli bir kısmı Türkiye toplumun beklentilerine yanıt veriyor. Türkiye toplumu bu savaş şiddet ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz.

Zamanlaması manidar. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Dolayısıyla bu tür şeylere karşı ısrarla inatla toplumun beklentisi olan barış içinde olan beklentisine yanıt vermek zorundayız .Geç kaldığımız her adım yitip giden canlara mal olmaktadır. Ben bu olayı bir daha kınıyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Etki ajanlığı düzenlemesinin de yer aldığı kanun teklifi kabul edildi

SONRAKİ HABER

TUSAŞ saldırısı | Erdoğan: Menfur terör saldırısını lanetliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa