23 Ekim 2024 18:49

TUSAŞ saldırısı | Erdoğan: Menfur terör saldırısını lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırı için "Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

BRICS Zirvesi dolayısıyla Kazan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırı için "Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Erdoğan, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesinde yaşanan saldırıya dair açıklama yaptı. Saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını söyleyen Erdoğan, "Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan, X hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

"Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve 'Tam Bağımsız Türkiye' idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır.

Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir. Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir.

Kalleş terör eyleminde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Savunma sanayimizin gurur kaynağı TUSAŞ’ımızın fedakâr çalışanlarına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI VE KINAMA

Rusya Devlet Başkanı Putin de "Türkiye'ye başsağlığı dilemek istiyorum. TUSAŞ'ta gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

SALDIRIDA 1'İ TAKSİCİ 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) yerleşkesine saat 15.26'da vardiya değişimi silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1'i taksici 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ünün durumu ağır olmak üzere 14 kişinin yaralandığı açıklandı. 2 saldırganın öldürüldüğü bildirildi. Saldırıda yaralananlar, Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti: Provokasyon her tarafından belli oluyor

SONRAKİ HABER

Adana’da Şermin Sarı’yı öldüren erkeğe “haksız tahrik” indirimi verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa