23 Ekim 2024 19:01

Dünyadan TUSAŞ saldırısına ilişkin kınama mesajları geldi

TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan tesisine düzenlenen saldırıya ilişkin dünyadan çeşitli açıklamalar yapıldı. NATO Genel Sekreteri Rutte, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesisine düzenlenen saldırıya ilişkin Birleşmiş Milletler (BM), NATO ve çeşitli ülkelerden de açıklamalar yapıldı.

NATO GENEL SEKRETERİ: MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

Saldırıyla ilgili açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ) Ankara'daki yerleşkesine düzenlenen saldırıya tepki gösterdi. Reuters haber ajansının aktardığına göre, NATO Genel Sekreteri Rutte, “Ankara’daki ölü ve yaralı haberleri derinden endişe verici. NATO, müttefikimiz Türkiye’nin yanındadır; terörü tüm biçimleriyle şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından izliyoruz” ifadelerini kullandı.

BM GENEL SEKRETERİ: SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINIYORUZ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yaptığı açıklamada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik saldırıyı kınadı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti. Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sivillere yönelik saldırıyı kınadığını belirten Haq, Guterres’in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa dilediğini aktardı.

PUTİN: SALDIRIYI KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazan’da gerçekleşen 6’ncı BRICS Zirvesi’nde bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, saldırıyı kınadığını söyleyerek, “Türkiye güncel sorunların çözümünde önemli rol oynuyor” dedi.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELENİN YANINDAYIZ"

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, “TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı karşısında derin bir şok ve üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, tüm Türkiye’ye ve halkına en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Avrupa Birliği, terörün her türlüsüne karşı yürütülen mücadelede Türkiye’nin yanındadır. Bu iğrenç şiddet eylemini ve bu tür eylemleri destekleyen ya da mümkün kılanları kesin bir dille kınıyoruz. Terörizmin toplumlarımızda yeri yoktur” açıklamasında bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanı Tatar, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diler, saldırıyı şiddetle kınarım” diye belirtti.

ALMANYA BÜYÜK ELÇİSİ: GÖRÜNTÜLER DEHŞET VERİCİ

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg da X hesabından açıklama yaptı. Sorg, açıklamada "Ankara’nın kuzeyinden dehşet verici görüntüler bize ulaşıyor. Bu korkunç terörden etkilenen herkesin acısını derinden paylaşıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan tezkeresi Meclis'te kabul edildi

SONRAKİ HABER

Rusya ve İran “stratejik ortaklık” anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa