24 Ekim 2024 05:20
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2024 07:59

Kent lokantasında sofraya Öcalan gündemi düştü

“Artık belediyeler kent lokantaları açıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” diyorum. Memlekette iyiye giden ne var? Adam, Öcalan’ı Meclise çağırdı” diye karşılık veriliyor.

Fotoğraf: Kübra Kırımlı/ Evrensel

Paylaş

Kübra KIRIMLI
Ankara

Ankara’nın ilk kent lokantası Çankaya Belediyesi tarafından Cebeci’de açıldı. Belediyelerin kent lokantalarına dönük bu politikalarını konuşmak için lokantaya gittik. Ancak MHP Lideri Bahçeli’nin Öcalan çıkışı sıcağı sıcağına vatandaşın da gündemindeydi. Bir vatandaş, “Boşa konuşmadı ama neden bugün, böyle konuştu, bizi ne bekliyor, bakıp göreceğiz. Bu memleketin kaderi de bu” derken, bir başkası “Bu işler böyle mi olur? Şurada (Ankara Üniversitesini işaret ederek) barışa sahip çıktığı için akademisyenleri cezalandırdılar...” dedi.

Saat 11.00’de faaliyete başlayan lokantada yemekler 15.00’e kalmadan bitiyor. Çünkü günde 350 kişiye hizmet verilen lokantada 4 çeşit yemeğin ücreti 75 TL. Tek seferde 50-60 kişiye hizmet verebilecek kapasitesi bulunan mekanda, yemek sırasında sohbet etmek oldukça zor. Geçim derdi, hayat pahalılığı için konuşmaya gittiğimiz lokantada Bahçeli’nin sözlerinin duyulmasıyla birlikte gündem birden Öcalan meselesine geldi.

BİR MASADA ANAYASA, DİĞERİNDE ÖCALAN

Yanaştığım ilk masada Anayasa tartışması var. Anayasa tartışmalarına devam edenler konuşmak istemiyorlar. Masada tek başına yemeğini yiyen biri ilişiyor gözüme. Dışarı çıkınca, yanına gidiyorum. “Artık belediyeler kent lokantaları açıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?​” diyorum. Memlekette iyiye giden ne var? Adam, Öcalan’ı Meclise çağırdı” diye karşılık veriyor. Arkadaşının dükkanını göstererek, “Su içerken söylediler ilk. İnanamadım, suyu püskürtüyordum neredeyse. Eskiden ona oy veriyordum, çünkü AKP’ye kafa tutuyordu. ‘Devleti böldürmeyiz’ diyordu. Ne oldu? Bugün ne oldu da böyle konuşuyor? Yazıklar olsun ona. Utanmasa beni İmralı’ya koyun, Öcalan’ı çıkarın der o” diyor.

"BAHÇELİ DEVLETİN AĞZIDIR"

Bizi biraz uzağımızdan dinleyen kişinin yanına gidiyorum. Sorumun Bahçeli’nin sözleriyle ilgili olduğunu düşünerek, “Dili hiç sürçülisan etmeden konuştu. Bahçeli hesap karıştırır, kelimeyi yanlış söyler. Ama ne söylediğini bilir de söyler. Başta ciddiye almayayım dedim ama sonra düşündüm, ciddiye alınmayacak gibi değil sözleri. Çünkü Bahçeli devletin ağzı! Boşa konuşmadı ama neden bugün, böyle konuştu, bizi ne bekliyor, bakıp göreceğiz. Bu da bu memleket insanın kaderi” dedi.

"ŞURADA AKADEMİSYENLERİ CEZALANDIRDILAR"

Aslında kent lokantalarına dair haber yapmak için geldiğimi söyleyince, “Eleştirmek için mi soruyorsunuz? Eleştirmeyin… Tek sıkıntısı erken kapanıyor, bir de az kişiye hizmet veriyor. Yemeği güzel. Alternatif sundular işte insanlara” diyor.

Ben lokantadan ayrılırken yaşlı biri, konuştuklarımızı duymuş olacak ki söylenerek uzaklaştı: “Bu işler böyle mi olur? Şurada (Ankara Üniversitesini işaret ederek) barışa sahip çıktığı için akademisyenleri cezalandırdılar...”

ÖNCEKİ HABER

Rusya ve İran “stratejik ortaklık” anlaşmasını imzalamaya hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Bahçeli'nin Öcalan çıkışına fabrikada öfkeyle anlama çabası bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa