24 Ekim 2024 05:30

Bahçeli'nin Öcalan çıkışına fabrikada öfkeyle anlama çabası bir arada

Ankara ve İzmir'den işçiler Bahçeli'nin Öcalan çıkışını değerlendirdi. Çeşitli iş kollarından işçiler, bu çıkışı anlamlandırma çabasında.

Paylaş

Sincan’dan bir metal işçisi
Ankara

Bir metal fabrikasında konuştuğumuz işçiler arasında hangi partiye oy verilirse verilsin şaşkınlık hakim. MHP ve CHP’ye destek veren işçiler arasında tepki varken, AKP’ye herhangi bir dönem destek veren işçiler arasında iktidarın niyetini anlamlandırma çabası dikkat çekiyor. 

Ülkücü olduğunu söyleyen bir işçi “Daha da bunun peşinden giden varsa yazıklar olsun” derken, Bahçeli’ye küfürlerin havada uçuştuğu bir konuşmada MHP’ye oy veren bir işçi konuyu geçiştirdi.

“Bilmediğimiz işler dönüyor, bunlar birilerinin isteğini uyguluyorlar” diyen ve CHP’ye oy veren bir işçi ise “Yoksa bir anda çıkıp böyle demezler. Biz çalışmaya gömülmüşüz, hiçbir şeyden haberimiz yok. Zaten doğru düzgün haber de takip edemiyoruz. Bir de bu şekilde gündemi de değiştiriyorlar. Narin n’oldu unutuldu, yenidoğan bebekler n’oldu, unutuldu. Ekonomi günden güne daha kötüye giderken onu bile konuşamıyoruz. Çünkü bir anda böyle gündemler yaratıyorlar” dedi.

AKP’li bir işçiyle konuştuğumuzda ise söylenenlere destek verdi. MHP’yi eleştirenlerin savaş devam etsin diyenler olduğunu söyleyen işçi, “Sürekli şehit haberleri alıyoruz.Eğer gerçekten bitecekse bu ölümler, ülke düzelecekse buna kızmanın ne anlamı var?​” diye konuştu.

Eskiden AKP’ye destek veren bir işçi ise “Artık at izi it izine karıştı. Kim neyi savunuyor ya da biz kimi destekleyeceğiz belli değil” dedi. Öcalan'ın artık o kadar aktör olduğunu düşünmediğini söyleyen işçi, şöyle devam etti: “Hükümet Öcalan'la anlaşıp Kürtlerin gözünü boyamaya çalışıyor olabilir. Ama bunun da gerçekleşeceğini sanmıyorum. Eğer hükümet böyle bir yola girecekse önce Demirtaş'ı çıkarmaları lazım. Demirtaş içerideyken Öcalan'ı çıkarma vaadine kim inanır?​” dedi.

İZMİR'DEN İŞÇİLER: ARKADA BİR ŞEYLER DÖNÜYOR

İzmir’de çeşitli iş kollarından işçiler arasında da iktidara güvensizlik ve gündem değiştirme fikri öne çıkıyor. Bir metal fabrikasında özellikle kadın işçiler, yenidoğan skandalı nedeniyle iktidarın sıkıştığını söyledi. 

Revago’dan bir işçi, “Bu olayın arka kısmında bir şeyler dönmüştür muhakkak. Bahçeli öyle kolay kolay bunları söyleyemez. Baktılar iktidarı kaybediyorlar, Kürtlerden oy toplama peşindeler” dedi.

Başka bir işçi de “Anayasa değiştirmeye çalışıyorlar, o yüzden Kürtlerin desteklerine ihtiyaçları var” diyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kent lokantasında sofraya Öcalan gündemi düştü

SONRAKİ HABER

Fabrikanın bahçesinde kestiği ağacın altında kalan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa