23 Ekim 2024 20:57

TBMM'de TUSAŞ saldırısı konuşuldu

Türk Havacılık Uzay Sanayi A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik saldırı TBMM Genel Kurulu'nda ele alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda TUSAŞ'a yönelik saldırı tartışıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Lübnan'daki varlık süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere görüşmeleri sürerken, Meclis Başkanvekili Celal Adan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı okuyarak birleşime ara verdi. Genel Kurul, aranın ardından yeniden toplandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan saldırıyı kınadı "Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez, döktükleri kanda da boğulacaklardır" dedi.

DEM PARTİ: PROVAKASYON HER TARAFINDAN BELLİ

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli "Uzun süredir Türkiye toplumu bu savaş, şiddet, bu ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Zamanlaması manidardır, provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Dolayısıyla da bu tür şeylere karşı halkın, toplumun beklentisi olan, barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla, inatla yanıt vermek zorundayız. Geç kaldığımız her adım aslında işte bu yitip giden canlara mal olmaktadır. Dolayısıyla ben bu olayı bir kez daha kınıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP: TERÖRİZMİ LANETLİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise "Soğukkanlı, sağduyulu olmamız gereken saatlerdeyiz. Umuyorum ki daha fazla şehidimiz, daha fazla yaralımız olmadan güvenlik güçlerimiz bir an evvel bu çatışmaları sonlandırırlar ve teröristler en sert şekilde cezalandırılır. En sert şekilde nereden gelirse gelsin terörizmi lanetliyoruz" diye konuştu.

SP: BİRLİKTE OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Saadet Partisi (SP) Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TUSAŞ'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Egemen güçler burada güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti istemiyorlar; ekonomisi, sanayisi, demokrasisi, insan hakları güçlü, hukukun üstünlüğünü istemiyorlar. Bunlara karşı, teröre karşı hep beraber, birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, kesinlikle, hep beraber teröre karşı birlikte mücadele edersek, birlikte karşı çıkarsak Türkiye'de çok rahat bir şekilde huzurlu ortamları inşa edebiliriz" diye konuştu.

İYİ PARTİ: BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise "Grup olarak terör örgütünü, arkasındaki iradeyi, bundan medet umanları şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Hangi enstrümanı kullanırlarsa kullansınlar, arkalarına hangi gücü alırlarsa alsınlar, ne yapmak isterlerse istesinler terör, bu güzel ülkede asla bizim huzurumuzu bozamayacak" dedi.

MHP: TEHDİTLERİ SEZEREK UYANIK OLMAMIZ LÜZUMU VAR

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da "Bu saldırılar Türkiye üzerine habis emelleri olan güçlerin terör örgütlerini kullanarak yaptığı saldırılardır. Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve terörle mücadelemiz de kararlı ve sebatlı bir şekilde devam etmektedir. Asıl olan, ülke olarak, millet olarak ay yıldızlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde kenetli olmamızdır. Saflarımızı sık tutarak Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bütün tehdit ve tehlikeleri sezerek, sürekli uyanık ve tedbirli olma lüzumumuz vardır. Bütün terör örgütleri ve teröristler de berhava edilecektir, yok edilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

AKP: ZAMANLAMASI MANİDAR

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de "TUSAŞ çok önemli bir kurumumuz. Ben de zamanlamasını çok manidar buluyorum. Neden bugün, neden TUSAŞ, bununla alakalı bütün bu soruların cevaplanması Türkiye'nin geleceğine dair çok önemli diye düşünüyorum. Bugün burada ne kadar tartışırsak tartışalım, bütün siyasi partilerin aynı anda aynı hissiyat içerisinde buluşarak terörü kınamasını anlamlı bulduğumu belirtiyorum" dedi.

GENEL KURULDA 'TERÖRİST' TARTIŞMASI

Öte yandan genel kurulda Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan üzerinden terörist tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, TUSAŞ'a yönelik saldırının ardından İYİ Parti ve DEM Parti grubu arasında Abdullah Öcalan ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden 'terörist' tartışması yaşandı.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır'ın eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için ‘başka bir terörist başı’ demesi üzerine DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Bu kürsüye gelip, acıların üzerinden siyaset yapmaya devam edenler hala bu dille bu acılardan beslenmek istiyorlar. Selahattin Demirtaş’a terörist demek, senin haddin değil" dedi.(Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube: Okullar depreme dayanıklı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa