23 Ekim 2024 22:45

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZFAŞ'a grev kararı asıldı: Emeğimizin karşılığını istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZFAŞ'ta TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı asıldı.

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesine (İzBB) bağlı ilçe belediyelerinde toplu iş sözleşmelerinde (TİS) anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararları asılırken açıklamalara İzBB şirketi olan İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş de (İZFAŞ) katıldı.

DİSK/Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Serap Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasıyla (SODEMSEN) yapılan görüşmelerin iki yüzü aşkın işçiyi kapsadığı belirtildi. Yapılan görüşmelerde çoğu maddelerde anlaşma sağlandığını belirten Yılmaz, "İşe devam teşviki, iki aylık raporsuzluk teşviki ve yıllık raporsuzluk teşvik primlerinde anlaşma sağlanamadı ve grev kararı alındı. Biz emeğimizin, ekmeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

"SODEMSEN'İ ADIM ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Gaziemir'deki Fuarİzmir'deki işyeri önünde bugün yapılan eylemle grev kararı işyerine asıldı. Önümüzdeki süre içinde anlaşma sağlanamazsa işçiler 11 Kasım'da greve çıkacaklar. İZFAŞ işçileri ile Genel-İş İzmir 1, 2 ve 9 Nolu şube yöneticileri ile Tüm Bel-Sen 1 Nolu şube işyeri temsilcisinin de katıldığı eylem de basın açıklamasını Genel-İş 3 Nolu Şube yöneticisi Yılmaz Altun okudu.

İnsanca yaşam talep ettiklerini, günün her saati insanlığa hizmet verdiklerini ifade eden Altun, "Bunun karşılığında da insanca yaşam koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu talebimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesinin güzide iştiraklerinden birisi olan İZFAŞ adına SODEM-SEN'le altı aydır yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde de hareket noktamızı oluşturdu. Bugün geldiğimiz noktada görüşmeleri büyük ölçüde olumlu bir şekilde tamamlamış olsak da nihayetinde bizim için hassasiyet taşıyan bir noktada görüşmelerimiz kilitlenmiştir" dedi.

"SODEMSEN AYRIMCILIK YAPIYOR"

Altun, SODEMSEN'in İzelman, İzenerji, İzulaş, İzdoğa, Ege Şehir Planlama işyerleri başta olmak üzere birçok şirkette kabul etmiş olduğu hakları, İZFAŞ personeline reva görmediğini bu nedenle ayrımcılık yaptığını belirtti.

Eşit işe eşit ücret ilkesinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Altun sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer şirketlerde kabul edilmiş olan kazanımın İZFAŞ personeli için uygulanmadığı müddetçe bizim nazarımızda iş barışından söz edilemez. İş barışının olmadığı yerde de Toplu İş Sözleşmesi bitmiş sayılamaz. İşveren vekili konumundaki SODEMSEN yetkililerine bir hususu hatırlatmak durumundayız. İZFAŞ'ın toplu iş sözleşmesinin tıkanmasına neden olan madde, Genel-İş için direniş noktasıdır. Bu noktadan bir adım geriye gitmemiz, taviz vermemiz mümkün değildir" dedi.

Basın açıklamasından sonra işçilerin katılımıyla işyeri kapısına grev kararı asıldı. İşçiler, sloganlarla, halaylarla grev kararını kutladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail El-Meyadin'in Beyrut ofisini vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa