24 Ekim 2024 01:12

Yaşanan bebek ölümleri için Meclis Araştırma Komisyonu kararı Resmi Gazete'de

“Yenidoğan Çetesi”yle gündeme gelen özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Yenidoğan Çetesinin Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) daha fazla ödeme almak için ölüme terk ettiği bebekler için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanan, "Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılması, Özel Sağlık Kuruluşlarının Yenidoğan, Çocuk Engelli Ve Yaşlılara İlgili Bakım Servislerindeki Uygulamalarının Ve Mevzuatın İncelenerek Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına Dair Karar" ile 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TUSAŞ saldırısının ardından Suriye ve Irak'a hava harekatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa