24 Ekim 2024 08:34
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2024 11:49

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'la görüştü: 43 ay sonra ilk mesaj

Abdullah Öcalan, "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dedi.

Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan fotoğrafı Ocak 2014'te sosyal medyada paylaşılmıştı.

Paylaş

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 43 aydır tecritte olan amcası Abdullah Öcalan ile dün görüştü. Abdullah Öcalan, mesajında “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan'a yönelik "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" açıklamasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunarak Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ömer Öcalan X hesabından yaptığı açıklamada dün (23 Ekim) amcası Abdullah Öcalan'la görüştüklerini duyurdu.

Ömer Öcalan paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.”

ABDULLAH ÖCALAN'IN İLK MESAJI 

Ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleştiğini belirten Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu kamuoyuna mesaj iletilmesini istediğini aktardı. Abdullah Öcalan'ın mesajı şöyle: “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.”

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın sağlığının iyi olduğunu da söyledi.

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNE DAİR İDDİALAR

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de Öcalan ile yaklaşık 43 ay sonra dün ilk kez görüşüldüğünü yazdı. Selvi, Ömer Öcalan’ın dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüştüğünü ve saat 11.00’de başlayan görüşmenin iki saat sürdüğünü belirtti. Selvi yazından, Abdullah Öcalan’ın "Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediğini iddia etti.

Selvi yazısında şu iddiada bulundu:

“Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın ‘Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım’ dediği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, ‘Umut hakkı’ düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor. Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor.

Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’la görüşmesinde silahların bırakılması ve yeni bir süreç başlatılması konusunda rol üstleneceği mesajı verdiği ifade ediliyor. Ama Öcalan’ın bu mesajına Kandil’in ne yanıt vereceği ise merak konusu oldu." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in manşeti | Güvenen yok!

SONRAKİ HABER

DEM Parti: Sivil yaşam alanlarına yönelik başlatılan bombardımana derhal son verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa