24 Ekim 2024 10:33

Otoyol ve enerji şirketleri için acele kamulaştırma kararları

Türkiye'de farklı illerde yapılacak otoyol ve enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete ekran görüntüsü.

Paylaş

Türkiye'de farklı illerde yapılacak otoyol ve enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Nakkaş-Başakşehirkesimi 3. Boğaz Köprüsü ve bağlantı yoları dahil yol yapım çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul’un Çatalca, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerindeki 12 alanda bulunan bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca Ankara Yavuz GES üretim tesisi ile BİL GES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla Mamak ilçesinde yer alan 17 alandaki taşınmaz; Metritepe RES üretim tesisinin yapımı amacıyla Bilecik’in Bozüyük ve Söğüt ilçelerindeki 50 taşınmaz ve Bilkapalı HES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla Mersin’in Mut ilçesindeki 3 taşınmazın tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere EPDK tarafından acele kamulaştırılması kararları da Resmi Gazete’de yayımlandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tahliyelere "iyi hal" engeli: "Mahpuslara eziyet ediliyor"

SONRAKİ HABER

TCDD’den Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki kiracılara tahliye yazısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa