24 Ekim 2024 11:50
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2024 12:08

TUSAŞ saldırısının ardından havalimanlarında turuncu alarm

TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından başta İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere Türkiye'deki tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi. Havalimanlarına en az 3 saat önceden gidilmeli.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından Türkiye geneli güvenlik önlemleri arttırıldı.

Havalimanlarına yönelik saldırı planlarına ilişkin olarak havalimanlarında önlemler turuncu alarm seviyesine çıkarıldı. Alınan kararının ardından Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'na giriş ve çıkışlarda önlemler artırıldı. Havalimanlarına giriş çıkış yapan araçlar aranırken, yolculara ise kimlik kontrolü yapılıyor.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN AÇIKLAMA

Güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılan açıklamada, “Yolcularımızın dikkatine, Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az üç (3) saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir" denildi.

İKAZ VE ALARM SEVİYELERİ

İkaz ve Alarm işaretleri 4’e ayrılıyor: Sarı İkaz, Kırmızı Alarm, Siyah Alarm (KBRN Alarmı) ve Beyaz İkaz (Tehlike Geçti İkazı).

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu Ayşegül Taş’ı yaralayan İzzettin Taş tutuklandı

SONRAKİ HABER

Mersin'de kadın cinayeti: Fatma Biricik evli olduğu erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa