24 Ekim 2024 12:23
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2024 15:04

TUSAŞ saldırısını yapanların kimliği belli oldu | Ali Yerlikaya: Saldırganlar PKK üyesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ saldırısını yapanlarla ilgili açıklama yaptı. Bakan, saldırıyı yapanların PKK'li olduğunu söyledi, kimliklerini açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı, TUSAŞ saldırganlarından birinin Ali Örek olduğunu açıkladı. Bakan, saldırıyı PKK'nin yaptığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz! Aziz Milletimizi sindiremez!" dedi.

 

Ali Yerlikaya ikinci saldırganın da kimliğinin belli olduğunu duyurdu. Yerlikaya, "TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi. TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine silahlı ve bombalı saldırı gerçekleşti, bölgeden 3 patlama sesi duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 5 kişinin öldüğünü, 22 kişinin yaralandığını duyurdu.

Yerlikaya 23 Ekim'de yaptığı açıklamalarda "Başından beri oluş stili ve izlemiş olduğumuz görüntüler büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu. Kimliklerin netleşmesiyle kesin sonucu sizinle paylaşacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK'ten 30 Ekim mitingine çağrı: 90 bin öğretmen asgari ücretin altına çalışıyor

SONRAKİ HABER

İhsan Bayram Sitesi davasında Kaymakamlık kararı iptal edildi, bir kamu görevlisine soruşturma izni verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa