24 Ekim 2024 12:51

Erdoğan: TUSAŞ'a saldırı terörü bertaraf etme kararlılığımızı daha da perçinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde yaptığı açıklamada TUSAŞ saldırısı ile ilgili " TUSAŞ'a saldırı terörü bertaraf etme azmini kararlılığını perçinledi" dedi.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Kazan şehrinde düzenlenen BRICS Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada TUSAŞ'a düzenlenen saldırı ile ilgili "Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir" dedi.

BRICS Zirvesi dün Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da başladı. BRICS Zirvesi'ne katılan Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Bugün zirvede bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Dün Ankara'da gerçekleştirilen hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum. (TUSAŞ'a) Bu alçakça saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir."

"Günümüz şartlarında 2. Dünya Savaşı'nın ürünü olan siyasi mekanizmalar kendilerinden bekleneni veremiyor. Türkiye olarak daha adil bir dünya mümkündür diye devam ediyoruz. Ortak sorunlara müşterek akılla çözüm bulmaya önem veriyoruz. Daha adil bir küresel kalkınma konusuna ise destek veriyoruz. Küresel bir adil düzen ve kalkınma ancak sınırlarımız ötesinde güvenin tesisi ile mümkün olabilir."

"Orta Doğu'da akan kan durmadıkça barış ve kalkınmadan söz edilemez. İsrail'in saldırgan tutumu her türlü sınırı çoktan aşmıştır. Filistin halkı Gazze'de soykırıma uğruyor. 21. yüzyılda yaşanan bu insanlık dramını göz ardı etmek kimseyi sorumluluktan kurtaramaz. Filistin'i tanımayan ülkeleri bu doğrultuda adım atmaya davet ediyorum. BM nezdinde İsrail'e silah satışının durdurulmasına yönelik bir girişim başlattık. Siz dostlarımızın bu konuda vereceği desteğe güveniyorum. Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması bölgede kalıcı ve adil bir barışın olmazsa olmazıdır. Filistin’i tanımayan ülkeleri bu noktada adım atmaya davet ediyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 işçinin yaşamını yitirdiği Ankara MKE patlaması davasında bilirkişi heyeti oluşturulamıyor

SONRAKİ HABER

14 Bölge Barosu: Barış umuduna yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa