24 Ekim 2024 13:10

14 Bölge Barosu: Barış umuduna yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz

14 Bölge Barosu, TUSAŞ'a düzenlenen saldırıya dair "Kürt meselesinin barışçıl çıkışı konusunda yapılan olumlu açıklamaların ardından yapılan bu saldırının tesadüf olmadığı kanaatindeyiz." dedi.

Fotoğraf: Muhammed Abdullah Kurtar/AA

Paylaş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesisine düzenlenen saldırıya ilişkin 14 bölge barosu “Yaşam hakkına ve barış umuduna yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz” başlıklı ortak açıklama yayımladı.

Açıklamada "Ağır ve acı bir açıklamaya sahip olan Kürt meselesinin barışçıl çıkışı konusunda yapılan olumlu açıklamaların ardından yapılan bu saldırının tesadüf olmadığı kanaatindeyiz. Demokratik barışçıl siyasetin inşa edilmek istendiği her dönemde benzer saldırılarla sekteye uğratılması acı tecrübeler ile yaşanmış bir toplum olarak, diyalog ve müzakere esaslı toplumsal meselelere yaklaşılmasının tüm ülke açısından yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu vurguluyoruz. Biz  aşağıda imzası bulunan Bölge Baroları olarak; yaşam hakkında ve barış umuduna yönelen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz" denildi.

İmzası bulunan barolar şu şekilde:

  1. Adıyaman Barosu
  2. Ağrı Barosu
  3. Batman Barosu
  4. Bingöl Barosu
  5. Bitlis Barosu
  6. Dersim Barosu
  7. Diyarbakır Barosu
  8. Hakkâri Barosu
  9. Kars Barosu
  10. Muş Barosu
  11. Siirt Barosu
  12. Şanlıurfa Barosu
  13. Şırnak Barosu
  14. Van Barosu 

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: TUSAŞ'a saldırı terörü bertaraf etme kararlılığımızı daha da perçinledi

SONRAKİ HABER

TUSAŞ saldırısı dünya basınında: Müzakereye yöneldikleri bir zamanda gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa