24 Ekim 2024 13:03

Boeing'in yüzde 35'lik zam teklifini reddeden işçiler “greve devam” dedi

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing'in, maaşlarına gelecek dört yıl için yüzde 35'lik zam teklifini reddeden işçiler greve devam kararı aldı.

Fotoğraf: pjs2005 / CC BY-SA 2.0 / Wikipedia Commons

Paylaş

ABD merkezli küresel havacılık şirketi Boeing, grevdeki işçilerine, gelecek dört yıl için yüzde 35'lik zam teklifinde bulundu. Teklifi kabul etmeyen işçiler greve devam kararı aldı.

The Washington Post gazetesinin haberine göre, eylül ayı ortalarında greve giden 30 binden fazla Boeing çalışanı, şirket ve sendikanın uzlaştığı yüzde 35 zam teklifini kabul etmedi.

Dört yıl içinde yüzde 35'lik maaş artışı, iyileştirilmiş sağlık ve emeklilik yardımları ile 7 bin dolarlık ikramiye teklifi, sendika içerisinde yapılan oylamada çalışanların yüzde 64'ü tarafından reddedildi.

Çalışanlar, yüzde 40 maaş zammı ve emekli maaşı ödemelerinde eski sisteme geçmeyi talep ediyor.

Boeing'in 30 binden fazla çalışanı, şirketin zam teklifini kabul etmeyerek 13 Eylül'de greve gitme kararı almıştı.

Boeing işçilerinin 2008’deki son grevi fabrikaları 52 gün boyunca kapatmış ve şirketin gelirini günlük tahmini 100 milyon dolar etkilemişti. 

Boeing'in her ne kadar geliri azalıp borcu artsa da şirketin 500 milyar dolardan fazla değer biçtiği devasa bir sipariş birikimi olduğu da ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TUSAŞ saldırısı dünya basınında: Müzakereye yöneldikleri bir zamanda gerçekleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa