24 Ekim 2024 14:27

Doç. Dr. Arzu Yılmaz: Niyet ciddi ve çoktan yol alınmış

Doç. Dr. Arzu Yılmaz, Bahçeli'nin açıklamasına dair son gelişmeleri değerlendirdi: "Dünden bu yana olanlar gösteriyor ki bu inisiyatifi ortaya koyanların niyeti ciddi."

Arzu Yılmaz | Fotoğraf: Birkan Bulut/Evrensel

Paylaş

Devlet Bahçeli'nin yankı uyandıran Öcalan açıklamasıyla yeni bir aşamaya taşınan 'süreç' tartışmaları devam ederken dün Ankara’da Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisine (TUSAŞ) bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıya pek çok tepki gelirken Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye ve Irak'a hava operasyonu başlattı. Operasyonlarda 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yaşanan son gelişmelere ilişkin Kürdistan Hewler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Yılmaz gazetemize değerlendirmede bulundu. Yeni sürecin bir devlet projesi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Fakat saldırı sonrası verilen farklı tepkiler ortaya koyuyor ki devlet içinde de henüz bir mutabakat yok. Örneğin, İçişleri Bakanının temkinli açıklamalarına karşın Savunma Bakanı saldırının failinin PKK olduğu gerekçesiyle askeri operasyon başlatıyor ya da aynı anda iktidara yakın çevreler örneğin Erdoğan’ın süreçten haberdar olmadığını iddia ediyor” dedi.

“Bu fotoğraf her ne kadar olumsuz bir tablo çizse de aslında başlatılan sürecin ciddiyeti konusundaki şüpheleri de gideriyor bence” diye sözlerine devam eden Yılmaz, “Zira dünden bu yana olanlar gösteriyor ki bu inisiyatifi ortaya koyanların niyeti ciddi. Ve tahmin edilenden çok daha fazla yol alınmış” değerlendirmesinde bulundu. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesi 6 yıl 4 ay sonra taziye kurdu

SONRAKİ HABER

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa