24 Ekim 2024 14:31

Madendeki dinamit patlamaları köylünün evinde çatlak oluşturdu

Rize’deki Çayeli Bakır İşletmesinde patlatılan dinamitler, Çamlıca Mahallesi sakinlerinden Ahmet Tüylüoğlu’nun evinde çatlaklar oluştu. Tüylüoğlu, patlamaların heyelanlara da neden olduğunu söyledi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Ülkenin dört bir yanında gittikçe artan madenler hem doğaya hem çevreye hem de yaşam alanlarına zarar vermeye devam ediyor. Madenlerde patlatılan dinamitler, yakınlarında yer alan yapılara zarar veriyor. Rize’nin Çayeli İlçesi Çamlıca Mahallesinde bulunan Çayeli Bakır İşletmesi’nde patlatılan dinamitler nedeniyle Çamlıca Mahallesi sakinlerinden Ahmet Tüylüoğlu’nun evinde çatlaklar oluştu.

ANKA’dan Gençağa Karafazlı’nın haberine göre, Ahmet Tüylüoğlu, Çayeli Bakır İşletmesi'nin patlattığı dinamitler nedeniyle evlerinde çatlaklar oluştuğunu belirterek “Aşağıda yollar bütün yarılmış. Her taraf kopacak, bir yağmur daha yağarsa bütün mahalle aşağıya doğru, dereye doğru ineceğiz hep birlikte” diye tepki gösterdi.

"PATLAMALAR, HEYELANLARA NEDEN OLUYOR"

Yetkililerden hiçbir destek alamadığını belirten Tüylüoğlu, “Burası Madenli Çamlıca Mahallesi, mahallemizde 30 senedir maden üretim yapıyor. Altımızda tüneller kazılıyor, dinamitler patlatılıyor. Böylece arazimizde oynamalar, kaymalar oldu, buralar yağmur alınca da heyelan meydana geldi” diye anlattı. Bu mağduriyeti yalnızca kendisinin yaşamadığını vurgulayan Tüylüoğlu, “Çamlıca ve Madenli mahallelerinde bu etkileri görüyoruz. İki mahalle de hasarlardan nasibini alıyor. Bugün benim evime oldu, yarın başkasına, diğer gün başkasına derken bu hasarlardan kurtulamadık. Aşağıdaki yollar yarılmış. Böyle giderse daha büyük bir afete neden olacak” dedi.

Dinamit patlamasından zemini bozulan ev

"MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN"

Madene karşı dava açtıklarını söyleyen Tüylüoğlu, “13 -14 senedir mahkemelerde sürünüyoruz, hâlâ da devam ediyor. Bir sonuç alamadık mahkemeden. Devlet birimlerinden de yardım bekliyoruz. Bu konuyla ilgili mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da denizciler grevi 48 saat daha uzattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa