24 Ekim 2024 15:45

Belçika, Türkiye’den gelen imamların çalışma iznini iptal etti

Belçika’da maaşlarını Türkiye’den aldıkları gerekçesiyle beş imamın çalışma izni iptal edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Belçika’nın Flaman bölgesinde, maaşlarını Türkiye’den aldıkları gerekçesiyle beş imamın çalışma izni iptal edildi. Belçika radyosunun haberine göre, Flaman Çalışma Bakanı Zuhal Demir, imamların çalışma iznini yabancı bir ülkeden maaş aldıkları gerekçesiyle uzatmadı.

Mayıs ayında kabul edilen yasaya göre, çalışmak üzere ülkeye giriş yapan göçmenlere yabancı makamlar tarafından ödeme yapılamayacağı karara bağlanmıştı. Söz konusu imamların maaşlarını Diyanet İşleri Başkanlığından aldıkları için yasak kapsamına alındıkları belirtildi.

Habere göre çalışma müsaadeleri uzatılmayan imamlar dört yıldır Belçika’da yaşıyor ve Gent, Anvers, Diest, Sint-Niklaas ve Lommel’de camilerde yöneticilik yapıyor. İmamlar eylül ayında çalışma izinlerini uzatmak için başvuruda bulunmuşlardı. İmamlar karara itiraz edebilirler. Ancak bu talebin kabul edilmemesi durumunda, yıl sonuna kadar ülkeyi terk etmek zorunda kalacaklar.

Türkiyeli imamların Avrupa’da görevlendirilmesi diğer ülkelerde de tartışma konusu olmuştu. Aralık 2023’te Alman hükümeti orta vadede Türkiye’den imam göndermeyi durduracağını açıklamıştı. Almanya’da DİTİB’e bağlı camilerde Türkiye’den gelen yaklaşık 900 imam görev yapıyor. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Üniversitesi Perinçek ve Külünk için ders iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa