25 Ekim 2024 04:17

Susuz yurtta sık sık ishal vakaları yaşanıyor

Dersim’de Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler su kesintileri nedeniyle yurtta sıklıkla ishal vakaları yaşandığını belirtiyor. Öğrenciler acil çözüm istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Munzur Üniversitesi (MÜ) Ehlibeyt Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler su kesintileri başta olmak üzere pek çok sorun yaşıyor. Yaşadıkları sorunları gazetemize anlatan öğrenciler sorunları dile getirdiklerinde yönetimin “Mevcut arttı” dediğini ifade ediyor. Su kesintileri nedeniyle yurtta salgın hastalık baş gösterdiğini iddia eden öğrenciler sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyor.

Yaşadıkları sorunları yurt yönetimine aktardıklarını ancak çözüm bulamadıklarını söyleyen bir öğrenci, kendisi için yurttaki en temel sorunun beslenme olduğunu ifade ediyor: “Porsiyonlar küçük, yemeklerden sürekli kıl, tüy çıkıyor. Şikayet edince ‘Çalışanlarımız epilasyona gidiyor’ diyorlar. Kahvaltıda verilen poğaça-simitler bayat oluyor.”

‘MEVCUT ARTTI’ BAHANESİ

Yurtta ishal vakalarının sık yaşandığını ifade eden başka bir öğrenci “Her gün bir sürü öğrenci ishal oluyor. Öğrencilerin vücudunda sivilceler çıkıyor. Bunu söylediğimizde ‘Mevcut arttı’ diyorlar. Neden şikayet etsek mevcudun artmasını neden olarak öne sürüyorlar” dedi.

Yurt yönetiminin su kesintilerinin belediyeden kaynaklı olduğunu söylediğini ifade eden bir başka öğrenci de “Belediyeyi arıyoruz, kendileriyle ilgili olmadığını söylüyor. Bir akşam ‘Lavabo ihtiyacı olanlar aşağı insin, servisler petrole gidecek’ dediler. Ertesi gün su geldi ama o akşamdan sonra biri sürü öğrencide enfeksiyon oluştu” ifadelerini kullandı.

Sorunları aktardıklarında çözümün günler hatta bazen haftalar aldığını ifade eden bir öğrenci ise geçen kış sıcak su sağlanmadığını hatırlatarak “Henüz bu sorunu yaşamıyoruz ama herkes kaygı taşıyor. Minibüsten indikten sonra durakla yol arası yaklaşık 200 metre. Karanlık, bir sürü araba geçiyor ve aydınlatma da yok. Karanlıkta yurda gelen bütün öğrenciler tedirgin oluyor. Bu sorunun da hızla çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Belçika, Türkiye’den gelen imamların çalışma iznini iptal etti

SONRAKİ HABER

İsrail’den Gazze mahallelerini “biyometrik kontrol” planı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa