25 Ekim 2024 04:10

Karanlıkta okuldan çıkıyorlar, ödev varsa gece 2'de yatabiliyorlar

İyiburnaz Ortaokulu öğrencileri ikili eğitim nedeniyle okuldan akşam 8'de çıkıyor. Karanlıkta eve giden çocuklar bazen ödevler nedeniyle gece 2'de yatağa giriyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bahar EMREOĞLU
İzmir

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen Karabağlar İyiburnaz Ortaokulu öğrencileri Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında eğitim görüyor. İkili eğitim nedeniyle okuldan geç saatte çıkan öğrenci velileri yaşadıkları sorunların çözümünü konuşmak üzere Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube, ÇYDD İzmir Şubesi ve ÖV-DER üyesi velilerle bir araya geldi.

Çocuklarının okulda dışlandığını söyleyen veliler “İmkanlarından faydalanamıyoruz. Kütüphaneleri bile kullanamıyoruz. Çocuklarımız sadece dersliklere giriyor” dedi. Çocuklarının akşam sekizde okuldan çıktığını söyleyen veliler “Hava kararmış oluyor. Maddi durumu kötü olan bir çok veli çocuklarını servise yazdıramadı. O saatte eve tek başına gitmek zorunda kalan çocuklar var. Geç saatte eve giden çocuklar ancak yemek yiyebiliyor, ders çalışmaya bile zaman bulamıyor” ifadelerini kullandı.

Çocuğuyla gece saat ikiye kadar ders çalışmak zorunda kaldığını söyleyen bir veli “Üç haftadır çocuğum saat sıkıntısından dolayı okula gitmek istemiyor. Sabahçı olmak istediğini söyleyip ağlıyor” dedi. Evinin okula uzak olduğunu belirten bir başka veli ise “Çalıştığım için çocuğumu alamıyorum, kendisi geliyor. Aklım onda kalıyor” ifadelerini kullandı. Veliler çocuklarının ücretsiz eğitimden her açıdan faydalanması gerektiğini vurguluyor.

‘SESİMİZİ ORTAKLAŞTIRMALIYIZ’

ÖV-DER Üyesi Tülin Tunçlar başka bir okuldaki deneyimlerini aktardı ve “Önce bir araya gelip CİMER’e şikayet ettik, sonra 1000 tane imza topladık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdik. En etkili şey velilerin birlikte ses çıkarması oldu. Sık sık basın açıklamalarıyla sesimizi duyurduk” dedi.

Öğretmenlerin de bu durumdan şikayetçi olduğunu ifade eden Eğtim Sen 1 No’lu Şube Yöneticisi Oktay Karakuzu ise okul binasının teslim tarihinin sürekli ertelendiğini belirterek “Sesimizi büyütecek bir birliğe ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ÇYDD İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tamtürk de “Eğitim hakkı parasızdır, devlet aslında ulaşım masraflarını karşılamak durumunda” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Susuz yurtta sık sık ishal vakaları yaşanıyor

SONRAKİ HABER

İsrail’den Gazze mahallelerini “biyometrik kontrol” planı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa