24 Ekim 2024 18:02

EMEP Artvin İl Örgütü: Trabzon’daki mitingde doğamız için ses yükseltelim

Emek Partisi Artvin il ve ilçe örgütleri, 26 Ekim'de Trabzon'da yapılacak büyük mitinge, "Karadenizliler rant projelerinin sadece bugünü değil, geleceği de yok ettiğini biliyor" diyerek çağrı yaptı.

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

Karadeniz’deki doğal güzellikler, tarım ve yaşam alanları, yıllardır rant projeleri ve maden faaliyetleriyle tehdit altında. Karadeniz halkı da yıllardır rant tehdidine karşı mücadele veriyor. Doğa talanına karşı 26 Ekim’de Trabzon’da yapılacak mitinge Emek Partisi Artvin İl ve İlçe örgütleri de çağrı yaptı.

Emek Partisi Artvin İl ve İlçe örgütlerinin paylaştığı çağrı metninde, “Artvin’den Samsun’a kadar uzanan bu bölgede, halk kendi yaşam alanlarını koruma mücadelesi veriyor. Özellikle maden projeleri, ormanlar, tarım arazileri ve su kaynakları üzerinde geri dönülmez tahribatlar yaratıyor. Bu tahribatlar sadece doğayı yok etmekle kalmıyor, aynı zamanda bölge halkının geçim kaynaklarını da tehdit ediyor” ifadeleri yer aldı.

“YAŞAM ALANLARIMIZ RANT ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ”

Karadeniz halkının, 26 Ekim’de Trabzon’da yapılacak büyük mitingde bir kez daha sesini duyuracağına vurgu yapılan açıklamada, “Bu miting, doğa talanına karşı bir direnişin sembolü olacak. Bölge halkı, yaşam alanlarının rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini bir kez daha ilan edecek. ‘Yaşam alanlarımız, bizimdir’ diyen Karadenizliler, bu rant projelerinin sadece bugünü değil, geleceği de yok ettiğini biliyor. Maden şirketlerinin kâr hırsı, doğayı yok ederek, yerel halkı göçe zorlayarak sürdürülebilir olmayan bir düzen inşa etmeye çalışıyor. Ancak Karadeniz’in dirençli insanları, bu talana karşı birlikte durarak güçlü bir mesaj veriyor: ‘Yaşam alanlarımız rant alanlarına dönüştürülemez!’ Bu mücadele, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin her yerinde doğayı ve insanı savunan bir direnişin parçası. Trabzon mitingi, bu haklı mücadelenin sembolü olarak uzun yıllar hatırlanacak. Karadeniz halkı, bir kez daha göstermektedir ki doğaya sahip çıkmak, aslında geleceğe sahip çıkmaktır” denilerek mitinge katılma çağrısında bulunuldu. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM İnsan Hakları Komitesi’nde Türkiye’deki insan hakları tartışıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan güvenlik zirvesine başkanlık edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa