24 Ekim 2024 18:13

Kirazlı sahasının Yıldızlar Holdinge satıldığı iddia ediliyor

Kazdağı Kirazlı Balaban yöresinde Kanadalı Alamos Gold’un terk ettiği sahayı Yıldızlar SSS Holding’in aldığı ileri sürüldü.

Kirazlı|Fotoğraf:Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

Özer AKDEMİR 

Kazdağı Kirazlı Balaban yöresinde Kanadalı Alamos Gold’un terk ettiği sahayı Yıldızlar SSS Holding’in aldığı ileri sürüldü. Eti Gümüş tesislerinin de sahibi olan Holding’in Kirazlı sahasını satın alması çevre mücadelesi verenler arasında “kötünün kötüsü” olarak değerlendirildi. 

Alamos Gold altın firması Kazdağı silsilesi içinde yer alan Kirazlı bölgesinde 400 bine yakın ağacı kesmişti. Firmanın katlettiği ormanlık alanın Drone ile çekilen fotoğrafları infial yaratmış, bölgede aylarca süren yaşam nöbetleri ve kitlesel eylemler gerçekleştirilmişti. Ülke genelini yayılan tepkilerin ardından AKP hükümeti Alamos Gold’un izinlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. 

Kazdağları

TAHKİM DAVASINI ÇEKME KARŞILIĞI MI?

Alamos Gold’un Türkiye’deki şirketi Doğu Biga Madencilik’in Kirazlı da yaptığı orman katliamdan sonra ruhsatını uzatılmaması sonrası şirket Türkiye aleyhine uluslararası tahkim Mahkemesinde 1 milyar dolarlık dava açmıştı. Bir süredir bu davanın çekilmesi karşılığı şirketin ruhsatını "yerli" bir şirkete satacağı iddiaları maden sektörde dillendiriliyordu.

ÖNCEKİ HABER

TGC: Etki ajanlığı düzenlemesi, düşman ceza hukuku anlayışını körükleyecek

SONRAKİ HABER

İsrail’in İran’a saldırı hazırlığının ertelendiği öne sürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa