24 Ekim 2024 18:23

İsrail’in İran’a saldırı hazırlığının ertelendiği öne sürüldü

İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren belgelerin sızdırılmasının ardından Tel Aviv yönetiminin olası saldırıyı ertelediği iddia edildi.

Fotoğraf: Taylor Brandon/Unsplash

Paylaş

İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından Tel Aviv yönetiminin saldırıyı ertelemek zorunda kaldığı öne sürüldü.

İngiltere merkezli The Times gazetesinin İsrail'deki müzakereler hakkında bilgi sahibi bir istihbarat kaynağına dayandırdığı haberine göre, The Times'a konuşan istihbarat kaynağı belgelerin sızdırılması nedeniyle saldırının geciktirildiği aktardı.

Haberde İsrail'in alternatif bir plan geliştirdiği ancak harp tatbikatına ihtiyaç duyduğu belirtildi.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. İsrail yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

Middle East Spectator tarafından 18 Ekim'de Telegram'da paylaşılan ve ABD istihbaratına ait olduğu belirtilen 15-16 Ekim tarihli belgeler yankı uyandırmıştı.

İran'la bağlantılı Telegram hesabından yapılan paylaşımda, "ABD istihbaratından bir kaynak, İsrail'in İran'a kapsamlı saldırı için yaptığı hazırlıkları detaylandıran 15-16 Ekim tarihli, Ulusal Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansına ait son derece hassas ve çok gizli ABD istihbarat belgesini bizimle paylaştı” ifadesi yer almıştı.

Belgelerde İsrail Hava Kuvvetlerinin üslerinde son zamanlarda gerçekleştirilen ve İran'a saldırı amaçlı olduğu değerlendirilen bazı saldırı planları ve mühimmat ikmali gibi stratejilerinin detaylı olarak anlatıldığı belirtilmişti.

Söz konusu belgelerde ayrıca, İsrail ordusunun İran'a saldırı hazırlıkları kapsamında savaş uçakları, insansız hava araçları ve karadan havaya füzelerle tatbikat yaptığına işaret edilmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kirazlı sahasının Yıldızlar Holdinge satıldığı iddia ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa