24 Ekim 2024 18:15
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ekim 2024 01:13

CHP MYK sona erdi: Yaşam Hakkı mitingi, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" olarak değiştirildi

CHP'nin MYK toplantısı sona erdi, Pazar günkü Yaşam Hakkı mitinginin, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) dün (24 Ekim) yapılan ikinci toplantısı sona erdi. CHP'nin 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen saldırının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildiği öğrenildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen saldırıda 5 kişi yaşamını yitirirken, 22 kişi de yaralandı. Saldırı üzerine altı ili kapsayan bölge turu programını iptal ederek Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün ikinci kez saat 18.00'da toplanan MYK toplantısı sona erdi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP'nin 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen saldırının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildiği öğrenildi. Miting "Birlikteyiz, bir aradayız, korkmuyoruz" temasıyla İstanbul'da yapılacak.

Mitinge çağrı için video hazırlandığı ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacağı öğrenildi.

CHP MYK üyeleri, sabah yaklaşık 2 saat süren bir toplantı düzenlemiş, ardından Genel Başkan Özgür Özel, yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze törenine katılmış ve yaralıları hastanede ziyaret etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail’in İran’a saldırı hazırlığının ertelendiği öne sürüldü

SONRAKİ HABER

As Plastikte grev 36. Gününde: Emek ve demokrasi güçlerinden dayanışma buluşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa