24 Ekim 2024 21:52

İsrail askerleri Batı Şeria'da biri sağlık çalışanı 2 kişiyi yaraladı

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistin Kızılayına bağlı bir ilk yardım görevlisi ile bir çocuğun, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı belirtildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistin Kızılayına bağlı bir ilk yardım görevlisi ile bir çocuğun İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, baskında 16 yaşındaki bir çocuk ile Kızılaya bağlı bir ilk yardım görevlisinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu gerçek mermiyle yaralandığı kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri, Nablus yakınlarındaki Beyt Furik kasabasına baskın düzenledi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 166’sı çocuk 760 Filistinli hayatını kaybetti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

TUSAŞ’a saldırının araştırılması önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa