24 Ekim 2024 23:20

Kocaeli Körfez'de tasarruf tedbirleri kapsamında sınıflar birleştirilecek

Kocaeli Körfez ilçesinde bulunan Hereke Kışladüzü İlköğretim okulunda, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile sınıf birleştirilmesi kararı alındı.

Fotoğraf: Hereke Kışladüzü İlköğretim Okulu internet sitesi

Paylaş

Kocaeli Körfez ilçesinde bulunan Hereke Kışladüzü İlköğretim okulunda Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazı ile sınıf birleştirilmesi kararı alındı.

Kışladüzü İlköğretim okuluna 24 Ekim günü gönderilen yazıda tasarruf tedbirleri kapsamında okulda sınıfların birleşeceği, bazı ücretli öğretmenlerin anlaşmalarının feshedileceği belirtildi. Yazıda itiraz süresinin 25 Ekim Cuma 17.00'ye kadar olduğu da belirtildi.

Sınıf mevcutlarının 20-21 kişi olduğunu belirten veliler alınan karara tepkili. Gazetemize konuşan bir veli kararı öğrendikten sonra kendi öğrencisi dahil bütün öğrencilerin ağladığını belirterek "Öğretmenler, öğrenciler, veliler hepimiz şok içindeyiz. 1 saat içinde karar alınmış ve süre verilmeden yarın uygulanacağı söyleniyor" diye konuştu.

Okulun çözülmeyen başka sorunları olduğunu söyleyen veli "Okul ders saatleri 40 dakikadan 30 dakikaya çekilmesi, giriş çıkış saatlerinin değişmesi zaten bir sorundu. Üç sene önce tadilata giren bir lise nedeniyle ilkokul ve ortaokul binaları birleştirildi. Üç senedir ikili eğitimde, liseliler ilkokullular bir arada eğitim görmek zorunda bırakılıyor. Bunu çözmek yerine sınıflar daha kalabalık hale getiriliyor” dedi.

Kışladüzü İlköğretim okulu velileri 25 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığı ile görüşmeye gidecek. Bu görüşme ardından okul önünde bir araya gelecek veliler tepki olarak çocuklarını okula göndermeyecekler. (Kocaeli/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücrete ‘eksi zammı’ ABD’den duyurdular

SONRAKİ HABER

Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa