25 Ekim 2024 10:45

İsrail Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a saldırdı: 10'u çocuk 38 Filistinli öldü

İsrail'in Han Yunus kentine saldırısında 10'u çocuk 38 Filistinli yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Abed Rahim Khatib/AA

Paylaş

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 10'u çocuk 38 Filistinli yaşamını yitirdi.

Görgü tanıkları AA muhabirine yaptıkları açıklamada, İsrail ordusunun Han Yunus'ta "el-Fera" ailesine ait evi hedef aldığını, çok sayıda kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirtti.

Tanıklar, İsrail savaş uçakları ile topçu birliklerinin kentin güneyindeki el-Menara, Maan, eş-Şeyh Nasır, Giyzan en-Neccar mahallelerini hedef aldığını ve bu sebeple yüzlerce Filistinli ailenin Han Yunus'un batısına doğru yerinden edildiğini söyledi.

İsrail ordusunun gece saatlerinde kentin doğusundaki bölgelere sınırlı kara saldırıları düzenlediğini söyleyen tanıklar, bununla eş zamanlı olarak hava saldırılarının da düzenlendiğini belirtti. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Han Yunus'a düzenlediği saldırılarda en az 38 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

İSRAİL KENAL ADVAN HASTANESİNE SALDIRDI

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kuşatma altındaki Kemal Advan Hastanesine düzenlediği saldırıda birçok sağlık görevlisinin yaralandığı belirtildi. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Kemal Advan Hastanesi'ne yönelik önce topçu atışları yapılması ve sonra yaylım ateşi açılması sebebiyle birçok sağlık görevlisi yaralandı. Yaralanan sağlık görevlilerinin sayısı ve durumu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Kemal Advan Hastanesi'nin ana oksijen istasyonunun İsrail ordusu tarafından bombalandığı ve İsrail askerlerinin hastanenin bahçesine baskın düzenlediği aktarıldı. 

Kemal Advan Hastanesi Hemşire Müdürü Eid Sabbah, "Saat 03.00'da İsrail ordusu hastaneyi kuşatma altına aldı. Hastanenin içinde ve çevresinde hareket eden her şeye ateş açtılar. Yoğun bakımdaki çocukların ve solunum cihazına bağlı hastaların bulunduğu kısma oksijen sağlayan tek oksijen tankını vurdular. Oksijenin kesilmesi sonucu ölen çocuklar oldu"

İsrail güçlerinin hastanedeki yaralılar ve sağlık personeli de dahil herkesi hastane avlusunda topladığını belirten Sabbah "Kadınlarla erkekleri arayıp arama yaptılar. Meslektaşlarımızın akıbeti nedir bilmiyoruz onlarla iletişimimiz kesildi" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan TUSAŞ açıklaması: Suriye’den bir sızma hareketi şeklinde gelişti

SONRAKİ HABER

Putin: Müzakere konusunda top Ukrayna tarafında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa