25 Ekim 2024 11:54

Aileler İmralı’ya gitmek için başvurdu

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın aile ve vasisi, görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. 

Abdullah Öcalan'ın avukatları İmralı'ya giderken (Arşiv) | Fotoğraf: MA

Paylaş

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tecritte tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile vasisi Mazlum Dinç, Öcalan'la görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Ayrıca Ömer Hayri Konar'ın kardeşi Emine Konar, Hamili Yıldırım’ın kardeşi Polat Yıldırım ile Veysi Aktaş’ın kardeşi Melihe Çetin de, görüşme talebiyle savcılık ve cezaevi müdürlüğüne görüşme talebiyle başvuru yaptı. 

4 YIL SONRA AİLE GÖRÜŞÜNE İZİN VERİLDİ

Abdullah Öcalan’ın ailesi ile yüz yüze son görüşme 3 Mart 2020, telefonla son görüşme ise 25 Mart 2021 tarihinde gerçekleşti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan'a yönelik "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" açıklamasının ardından Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan 23 Ekim 2024 tarihinde Öcalan ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretin aile görüşmesi kapsamında gerçekleştiğini belirten Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan'ın görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu ve “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” dediğini aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Tabipleri Birliği TTB’ye destek kararını yineledi

SONRAKİ HABER

TOKİ ihalelerinin akıtıldığı yandaş vergi dahi vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa